Ölümü Aşmanın Yolu Eser Bırakmaktır

Ölümü Aşmanın Yolu Eser Bırakmaktır

Ölümü Aşmanın Yolu Eser Bırakmaktır

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Kozlu’da hayırseverlerin destekleri ve Belediye’nin katkıları ile yaptırılan Kubbetüs Sahra Camii’nde incelemelerde bulundu. Önümüzde ki haftasonu açılışı gerçekleşecek olan Kubbetüs Sahra Camii’nde yaklaşık 200 kişi ibadet edebilecek.
İncelemye, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İl genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve yardımsever iş adamları katıldı.
“ÖLÜMÜ AŞMANIN YOLU ESER BIRAKMAKTIR”
Vali Çınar incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, “Kubbetüs Sahra Camii yapım işi tamamlanmıştır. Bir ay geçmeden birkaç hafta içerisinde bir Cuma namazı kılmak suretiyle açılışını yapacağız. Bu konular hayır işlerdir. Caminin yapılmasında bir çok kişinin emeği vardır. Kozlu Belediye Başkanını, Kozlu Kaymakamının, Zonguldak il Müftüsünün, kredi yurtlar kurumu müdürünün katkıları olmuştur ama asıl katkıyı cebinden para harcamak suretiyle büyük katkıyı veren işadamı İbrahim Aydoğan’dır. Fakat cami görünüşte küçük mescit hükmündedir. Son dönem yaşanan olaylardan sonra bir sembolik değerinde. Yüksekliğinden dolayı cami buraya çok yakışmıştır. Biraz hacmi çok küçük ama emeği ve malzemesi kalitelidir. Hepimizin gördüğü gibi çini işidir. Çok kıymetli bir iştir. Tamamen bir el emeğidir. İznik’te bir vakıf aracılığıyla yaptırılmıştır. Dolayısıyla biraz hacmine göre pahalı bir iş olmuştur. Kendi mimarisinde kullanılan diğer malzemelerle birlikte İznik Çini’sinin camide yer alması ayrı bir güzellik katmıştır. Cami bitti ama borçları bitmemiştir. Türkiye’de camileri milletimiz yapıyor. Milletimizin hayırlılarıyla oluyor. Caminin şu ana kadar 400 bin TL’ye kadar borcu vardır. Sonuç itibariyle 1 milyon 200 bini aşan bir maliyeti vardır. Burada iki hususa vurgu yapmak istiyorum. Birincisi batılıların gücüyle ifade edecek olursak, ölümü aşmanın yolu eser bırakmaktır. Eser bırakırsak isimlerimiz yaşar. dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER