Omuzlarına önemli görevler yüklenmiştir

Omuzlarına önemli görevler yüklenmiştir

Omuzlarına önemli görevler yüklenmiştir

Türkiye Kamu Sen İl Başkanı Kadir Bacıoğlu, 24 Haziran seçimlerinin ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Bacıoğlu açıklamasında, “Ortaya çıkan meclis aritmetiği, Cumhurbaşkanının ve oluşturulacak yeni hükümetin omuzlarına son derece önemli görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Yeni bir hükümet etme sistemine geçilmiş olması, birçok belirsizliği ve toplumumuzun aşina olmadığı bir yapıyı da beraberinde getirecektir. Türk Milleti, daha hızlı karar alınabilen, daha istikrarlı bir idari anlayış sunacağına inanılan yeni sistemle ilgili büyük beklenti içerisindedir.  Bu süreçte öncelikli olarak toplumsal ayrışmalara mahal verilmemesi, toplumun hiçbir kesiminin ötekileştirilmeden, yandaş-yandaş olmayan gibi ayrımcılığa gidilmeden, Türk milletinin bir bütün olarak görülmesi ve kucaklanması en büyük beklentimizdir” dedi.
SÜKUNET İÇİNDE
Yeni sistemin önemine değinen ve beklentiler olduğunu ifade eden Türk Kamu Sen İl Başkanı Kadir Bacıoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtiği 27. dönem milletvekilliği genel seçimleri yapılmış ve milletimizin iradesi, seçim sonuçlarının belirlenmesiyle ortaya çıkmıştır. Seçimlerin huzur ve sükûnet ortamı içinde gerçekleşmesi ve asayişi bozacak önemli bir toplumsal olayın yaşanmamış olması, milletimizin demokrasi kültürünü içine sindirdiğinin işareti olarak bizleri son derece mutlu etmiştir. Ortaya çıkan meclis aritmetiği, Cumhurbaşkanının ve oluşturulacak yeni hükümetin omuzlarına son derece önemli görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Yeni bir hükümet etme sistemine geçilmiş olması, birçok belirsizliği ve toplumumuzun aşina olmadığı bir yapıyı da beraberinde getirecektir. Türk Milleti, daha hızlı karar alınabilen, daha istikrarlı bir idari anlayış sunacağına inanılan yeni sistemle ilgili büyük beklenti içerisindedir.  Bu süreçte öncelikli olarak toplumsal ayrışmalara mahal verilmemesi, toplumun hiçbir kesiminin ötekileştirilmeden, yandaş-yandaş olmayan gibi ayrımcılığa gidilmeden, Türk milletinin bir bütün olarak görülmesi ve kucaklanması en büyük beklentimizdir” dedi.
“TEBRİK EDERİM”
Yapılan seçimde zaferle ayrılanları tebrik eden Başkan Bacıoğlu, “Ülkemizin önünde bulunan ekonomik, sosyal ve siyasal sorunların bütüncül bir biçimde ele alınarak, sorunların ötelenmeden derhal çözümüne gidilmesi gerekmektedir. Bu dönemde alınacak kararların toplumsal mutabakatla, milli ve manevi hassasiyetlerimiz göz önünde bulundurularak, milletimizin geneli ile müzakere edilerek hazırlanması gerekmektedir. Yeni oluşturulacak bakanlık ve bağlı kurum ve kuruluşlarında çalıştırılacak kamu personelinin kazanılmış özlük, mali ve sosyal haklarının korunması, kamuda yeni adaletsizlik ve ayrımcılığa mahal verecek hukuk dışı uygulamalardan kaçınılması konusunda azami özenin gösterilmesi gerekmektedir.  Ayrımcılığın önlendiği, kariyer, ehliyet ve liyakat ilkelerinin esas alındığı, iş güvencesine dayanan, adil ve hakkaniyetli bir kamu personel rejimi bütün kamu personelinin en büyük özlemi ve arzusudur. Kamu çalışma ilkelerine uymayan, esnek, düzensiz ve güvencesiz bir çalışma ortamı yaratan sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilerek, tüm sözleşmeli ve geçici personel, istisnasız olarak kadroya geçirilmeli ve bundan sonra kamuda kadrolu istihdam dışında personel alımı yapılmamalıdır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde milletimizin hizmet etme şerefi verdiği Cumhurbaşkanını, oluşturulacak yeni hükümeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilen üyeleri tebrik ediyor, 27. dönemde yapılacak çalışmaların vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2018, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER