'Önce kendinize ait binaları yıkın!'

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'dan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'a çarpıcı cevap

'Önce kendinize ait binaları yıkın!'

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, ÜK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın yeni yapılan 400 yataklı Devlet Hastanesi Projesi’nde yaşanan otopark sorununun Kız meslek Lisesi’nin yıkımı ile aşılabileceği sözlerine yanıt verdi. Mimari değeri olan bir okulun yıkımına karşı olduğunu söyleyen Milletvekili Yavuzyılmaz, yapılan hatanın bir okulu yıkmak ile giderilemeyeceğini söyledi. Millete ait olan bir yerin yıkılma düşüncesinin yanlış olduğunu söyleyen Yavuzyılmaz, bu işin siyasi inada çevrilmemesi gerektiğini ve yıkım düşüncesinin çok acı olduğunu söyledi. Yapılan hatanın Zonguldak’a ödetilmemesi gerektiğini söyleyen Yavuzyılmaz: ‘Bu uygulamaları kendi mezun oldukları okullarda yapsalar kabul edeler mi?’ dedi.

‘BU ÇOK ACIDIR’

Okulun otopark yapılması için yıkılmasının çok acı olacağını söyleyen Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz: “Zonguldak’ta nice insan o bölgede okumuştur. Bu bölgeler özellikle Zonguldak halkının hafızasında yer eden, mimari eserlerdir. Bu bölgeler özellikle Zonguldak halkının hafızasında yer eden mimari eserlerdir. Eski mimari eserlerimiz şimdi yapılan inşaatlar gibi değildir. Hastanenin eğer yeterli otopark çalışması proje aşamasında yapılmamışsa bu çok üzücü ve vahimdir. Otopark ile ilgili bir çalışma yapılmamasına rağmen bu çalışmanın devam etmesi doğru değildir. Millete ait olan yerlerin yıkılıp, otopark yapılması düşüncesi ile inisiyatif kullanılıyorsa bu çok acıdır. Zonguldak halkı bu yıkıma direnir, bizlerde yıkıma karşıyız. Eğer otopark açmaya heveslilerse projeyi yeniden yapsınlar, boş olan arazileri bir şekilde hazineye aktarıp yapsınlar” dedi.

‘YIKILMAK İSTENMESİ KOLAYCILIKTIR’

Millete ait olan yerlerin yıkılmak istenmesinin acı olduğunu söyleyen Yavuzyılmaz: “Millete ait olan binaları, yerleri bu kadar kolay yıkıp, yok edip yerine istediklerini inşa ettirmek kolaycılıktır. Millete ait değil kendilerine ait olan yerleri yıksınlar, oraları otopark yapsınlar. Yok ederek değil, Kız Meslek Lisesi gibi mimari değeri olan bir binayı yücelterek uygulama yapsınlar. Kendi hatalarını nedeniyle Zonguldak halkına ait olan bir okulu yıkmalarına müsaade etmeyeceğim” oeoi. ‘BU İŞ SİYASİ İNADA ÇEVRİLMEMELİDİR’ Alınan kararın siyasi inada çevrilmemesi gerektiğinin altını çizen Milletvekili Yavuzyılmaz: “Okullarımız önemlidir. Bu uygulamaları kendi mezun oldukları okullarda yapsalar kabul edeler mi? Bunu vicdanlarında bir değerlendirsinler. Bu iş siyasi inada çevrilmemelidir. Kızlarımızla ilgili zaten bir okulumuz yok. Yeni bir okul yapılması ayrı bir masraftır. Depremde zarar görmemiş, mimari eser olan bir okulu otopark için yıkmak çok acı. Bu kararları alan kişiler kendilerine ait olan yerleri yıkılmak istense ne düşünürler? İsterler mi?” (Gamze Taşdemir)

YORUM EKLE
YORUMLAR
OGÜN
OGÜN - 5 yıl Önce

KAÇAK ÖZSÜTÜ YAPTIRAN ALİ BEKTAŞ YIKTIRSIN YARGILANSINLAR AĞIR CEZA DA

SIRADAKİ HABER