Orman Bölge Müdürlüğü, araç parkını genişletiyor

Orman Bölge Müdürlüğü, araç parkını genişletiyor

Orman Bölge Müdürlüğü, araç parkını genişletiyor

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce yatırım programı dahilinde orman üretim işlerinde mekanizasyonun önümüzdeki dönemde ağırlığının artırılması çalışmalarına paralel olarak bir tanesi 350 m diğerleri 500 m mesafeli üç adet havai hat ile 3 adet sürütme vinç sistemi ve 3 adet traktör alımı yapıldığı açıklandı. Satın alınanlar Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne teslim edilerek, Bartın, Dirgine ve Yenice İşletme Müdürlüklerinde hizmete girdi.
İhtiyaç duyulması durumunda Zonguldak, Bartın ve Karabük dahili tüm birimlerde hizmet verilecek olan mekanizasyon sistemleriyle ilgili olarak Zonguldak Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı’nın yaptığı açıklama şöyle:
“Bilindiği üzere ülkemizde 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 40. Maddesi gereği köylüler ve orman kalkındırma kooperatifleri öncelikli olarak üretim işlerini emek yoğun yöntemlerle yapmaktadırlar. Hizmete alınan havai hat sistemleri ormancılık tekniği yönünden çok faydalı olmakla birlikte ilgili üreticilere sağladığı kolaylık karşısında önemli katkılar sağlanacaktır. Üretim işini yapan orman köylülerine ihtiyaç olan her bölmede kullanılmasına imkân verilecektir.

HEDEFİMİZ PROFESYONEL ÜRETİM İŞÇİLİĞİ VE TAM MEKANİZASYON
Üretim işçiliğinde profesyonel olarak iş yapan, meslek sahibi kişilerce bu işlerin yılın tamamına yakın bir döneminde yapılması ve mekanizasyonun artırılmasıyla hedeflenmektedir. Orman Genel Müdürlüğümüzce üretim işçilerinin eğitilmesi, profesyonelleşmesi ve meslek sahibi olmaları noktasında çalışmalar yapıldığı ve üretim makinalarının daha etkin kullanılmasına yönelik olarak alımını gerçekleştirdiği havai hat ve ekipmanlarını Bölge Müdürlüğümüze kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2019, 18:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER