'Ortada fol yok yumurta yok!'

'Ortada fol yok yumurta yok!'

'Ortada fol yok yumurta yok!'

Zonguldak’ın Kilimli İlçesine yapılacağı iddia edilen Gemi Söküm Tesisi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.
TBMM eski Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan’da yapılması düşünülen tesis için ilk açıklamayı Gündem Gazetesine yapmıştı.
Toptan, konunun geçtiğimiz yıllarda gündeme geldiğini ve yanlış olacağını söylediklerini ifade ederek: “Bu iş yanlış olur. Kilimli’ye gemi söküm tesisi olmaz. 10-15 sene geçti yine aynı konu gündemde. Ben doğru bulmuyorum. Eğer yapılırsa, Kilimli’de ne deniz ne sahil kalır. Bu yönde girişimler varsa yeniden gözden geçirilecektir diye düşünüyorum” demişti.
‘ŞAHSIMA ALGI OPERASYONU YAPILIYOR’
Toptan’ın açıklamalarının ardından hedef noktası haline getirilen AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, Kilimli’de yapılacağı iddia edilen gemi söküm alanının yatırıma açılacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Şahsına yönelik algı operasyonu yapıldığını söyleyen Milletvekili Türkmen: “Bu alan 1987 yılında ANAP iktidarınca yatırım alanı olarak planlandı. 2004 yılında biz de yatırıma açtık. 2007 yılında, değerli büyüğümüz Köksal Toptan ile dönemin Valisi İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen ve ilgili il müdürleri de bazı yatırımcılarla bölgeyi ziyaret etti. Yatırımcı gruplar burada yapılacak yatırımın rantabl olmadığına karar verdiler. O tarihten bu güne kadar ne bana, ne bakanlığımıza ne valiliğe ne de belediyemize “Yatırım yapmak istiyoruz” diye müracaat eden yok! Şimdi kalkmışlar “Buraya gemi söküm yatırımı yapılacak diye ortalığı karıştırıyorlar. Konunun hassasiyeti üzerine basını da, onların etkisiyle kamuoyunu da yanıltıyorlar. Eğer böyle bir talep varsa biz de bunu kamuoyundan gizleyerek hareket alanı açtığımızı öne sürenler bunu kanıtlamazsa en hafif deyimle müfteridir. Ben Zonguldaklıyım. Zonguldak halkının sorunları, istedikleri ve istemedikleri benim için her şeyden önce gelir.” (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2019, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER