Ortak talep: "Göksu derhal özür dilemeli"

Ortak talep: "Göksu derhal özür dilemeli"

Ortak talep: "Göksu derhal özür dilemeli"

Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde 8 STK tarafından ortak açıklama yapılarak Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kınandı.

Ortak basın açıklamasına Trabzon, Giresun, Artvin, Gümüşhane, Erzincan, Sinop ve Kastamonu illeri dernek yöneticileri ile Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı katıldı.

Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Esenler Belediye Başkanı’na tepki göstererek, “Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu katıldığı bir iftar programında Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Belediye Başkanlığını kazanmasına en çok Yunan medyasını sevindiğini ifade ederek İmamoğlu’nun nereli olduğunu iftara katılan yurttaşlara sormuş ve ‘TRABZON’ cevabını alınca da ‘ E hesap büyük olay büyük’ diyerek Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’nu Yunanlılarla özdeşleştirip vahim ve affedilemez bir bölücülük suçu işlemiştir. Tevfik Göksu’nun Trabzonlulara karşı ifade ettiği ayrıştırıcı bu sözleri kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.

 Biz Trabzonlular olarak ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyet ilkelerine sıkı sıkıya bağlı insanlarız. Bir Belediye Başkanı’nın siyasi rant için kullandığı nefret dili son derece üzücüdür. Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 15 Eylül 1924 tarihinde Trabzon’a yaptığı ilk ziyarette söylediği şu sözler Trabzon ve Trabzonlular için bir şeref belgesi olarak kalacaktır. ‘Arkadaşlar ilk kez Samsun’a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya Büyük Kanlı Savaşına Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri özverili çabalarının kıymetli anısı bilincimde sürekli canlı kalacaktır. Bu yurtsever halka ve o kıymetli kahraman evlatlara sahip bulunan bu değerli yurdumuzu Ermenistan’a bağlı bir bölge veya Pontus Krallığı yapma hayal ve istekleri ile tehditlerinin ne kadar korkunç bir girişimdi.

Kuşkusuz bu korku artık sonsuza kadar hayal olmuştur. Yurdumuzun her köşesinde Trabzon’a, Trabzonlulara ve tüm Karadenizlilere büyük sevgi ve sempati duyulduğu açıktır. Bu nedenle her yurttaşımızın böylesine bölücü ve ayrıştırıcı düşünce sahiplerine bütün olarak karşı çıkmalarının bir borç olduğu bilinmelidir. Trabzon kenti ve Trabzon insanının, tarihi bilinci olmayan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu tarafından Ekrem İmamoğlu’na söylediği skandal sözleri ile eleştirilmiş olması; ülkemizin birlik ve beraberliğe, örf, adet ve geleneklerine gölge düşürmüştür. Trabzon insanı ve Karadeniz insanı bu açıklamayı dikkate almazsak dahi içine sindirememiştir. Bu skandal sözler aslında cevap verilmeyecek kadar fütursuzdur. Bu sözleriyle yurttaşlarımız arasında bölücülük ve ayrımcılık yaratmaya çalışan Tevfik Göksu’nun derhal özür dilemesini bekliyoruz. Bu konuşmayı tüm Trabzonlular adına kınıyoruz.”


 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2019, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER