Özel İdare'nin takipçisiyiz!

Özel İdare’nin takipçisiyiz!

Özel İdare'nin takipçisiyiz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun sadece GÜNDEM Gazetesine verdiği röportaj ile Zonguldak İl Özel İdaresi’nde yaşanan skandalı ve Özel İdare bürokratlarının yakınlarını işe almasını eleştirdi. Yaşanan skandalı liyakat üzerinden değerlendiren CHP’li Turpcu, “, İl Özel İdaresi’nde önceden çalışan bazı taşeron işçilerin çıkarıp yerlerine, yakınlarını ve daha imtiyazlı olanların almış olması, en genel anlamıyla bu düzenlemenin arkadan dolaşılması anlamına gelir. “İşin liyakat ehline değil kendi ehline verilmesi” durumu varsa bu zaten hak yemektir” dedi.

Özel İdarede patlak veren olayın yakın takipçisi olduklarına dikkat çeken ve kamuoyunun aydınlatılmasının ardından konuyu gerekirse Meclise taşıyabileceklerine dikkat çeken CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Bu çok ciddi bir konu, listede denildiği gibi ilişkilerin olup olmadığına dair ilgililerden kamuoyuna ayrıntılı bir açıklama yapılmalıdır. Biz de tabi ki bu konunun takipçisi olacağız.” Şeklinde konuştu.
“KADRO SÖZÜ YERİNE GETİRİLMELİ”
Taşeron yasası ve Zonguldak İl Özel İdare’de yaşanan skandal ile ilgili konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Bugüne kadar tartışmalar hep “taşeron işçilere kadro verilecek mi? Taşeron işçilere kadro yasası ne zaman çıkacak? Taşeron işçilere kadro verilmesi durumunda kimler, nasıl yararlanacak?” soruları üzerine yoğunlaşmıştı. Taşeron işçiye kadro konusu Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) değil TBMM’nin yetkisinde olan bir konu olmasına rağmen, kapalı kapılar ardında oldu bittiye getirildi. Konunun en önemli muhatabı olan sendikalar devre dışı bırakıldı, taşeron işçiler de kapsam dışı bırakıldı! Tüm taşeron işçilere koşulsuz kadro sözü yerine getirilmedi binlerce mağdur yaratıldı. Bu konunun birinci kısmı, yani buz dağının görünen kısmı!” dedi.
“BU HAK YEMEKTİR”
Özel İdare’de yaşananları yakından takip ettiklerine dikkat çeken Turpcu, “Bununla birlikte, İl Özel İdaresi’nde önceden çalışan bazı taşeron işçilerin çıkarıp yerlerine, yakınlarını ve daha imtiyazlı olanların almış olması, en genel anlamıyla bu düzenlemenin arkadan dolaşılması anlamına gelir. “İşin liyakat ehline değil kendi ehline verilmesi” durumu varsa bu zaten hak yemektir. “ dedi.
“LİYAKAT”
FETÖ/PYD yapılanması ile gündeme gelen liyakat tartışmalarına atıfta bulunan CHP’li Turpcu, “Geçen yıllarda iktidar çevrelerinde bir işe, memurluğa girmek, ihale almak hatta milletvekili olmak için dahi o günlerde bizim bugünkü gibi FETÖ dediğimiz, hükümet çevrelerinin ise Fethullah Gülen Cemaati diyerek güzelleme yaptığı, FETÖ`den referans almak önem arz ediyordu. Alnı secdeye değiyor diye FETÖ`nün ülkenin bir çok önemli kurumuna – Ordu, yargı, polis teşkilatı, istihbarat birimlerine - kendi adamlarını yerleştirmesine göz yumuldu, devlet sırlarının olduğu kozmik odaya girilmesine neden olundu. Yıllardır devletin her kademesine kendi adamlarını sistemli şekilde yerleştiren, gücüne güç katmak için her yolu mubah sayan, adeta bir kanser gibi her alana yayılan, bu süreçte siyasi iktidarların en çok da AKP İktidarının desteğini alan Fethullahçı Örgüt devleti tamamen ele geçirmek için 15 Temmuz’da harekete geçmişti. Devleti yönetmenin, ihale almanın, memur olmanın ölçüsü, bir tarikata cemaate mensup olmak veya dini görünüm ehliyet ve liyakat ölçüsü olamaz. Ehliyet ve liyakat kriterleri, adalet, doğruluk, dürüstlük, işini iyi yapmak, vatanını ve milletini sevmek, iş ahlakına sahip olmaktır. Yöneticiler geçicidir ancak devlet çarkının düzgün dönmesi için doğru dişliler doğru yere monte edilmelidir. Her şey liyakat usulüne göre yapılmalı bunun için de ne kampanyaya ne de ikaza gereksinim duyulmamalıdır. “ şeklinde konuştu.
MECLİS GÜNDEMİNE GELEBİLİR
Zonguldak İl Özel İdaresinde yaşanan durumu yakından takip ettiklerini ve açıklamaları halinde gerekenin yapılacağına dikkat çeken Turpcu, “Bu çok ciddi bir konu, listede denildiği gibi ilişkilerin olup olmadığına dair ilgililerden kamuoyuna ayrıntılı bir açıklama yapılmalıdır. Biz de tabi ki bu konunun takipçisi olacağız. “ dedi.
“ADALET DÖNGÜSÜ SAĞLANMALI”
Taşeron ve Özel İdarede ki mağdur işçiler hakkında açıklamalarda bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Taşeron işçiye kadro düzenlemesinin gerek iktidar tarafından gerekse kişiler tarafından suiistimal edilerek insanların mağdur edilmesi kabul edilemez. İşsizliğin, yoksulluğun hat safhada olduğu, enflasyon nedeniyle bırakın bir önceki ayı, bir önceki haftaya göre bile alışveriş sepetinizi aynı paraya dolduramadığınız, tarım ülkesi olmasına rağmen bakliyatı, hayvancılık ülkesi olmasına rağmen eti, üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen balığı fahiş fiyata yiyen ülkemizde geçim gerçekten çok zor bir hal aldı. Bu mağdur vatandaşlarımızın aileleri var, haksızlık tek kişiyi değil, aslında tüm aileyi etkiliyor, bunun bilinmesi gerekiyor. “Adalet mülkün temelidir” sözü boşuna söylenmiş bir söz değildir, varlığını sürdürmüş, itibarını devam ettiren, güçlü devletlerin ve yöneticilerinin hepsi “adalet” kavramının ne kadar önemli olduğunu bilir. Ülkemizdeki adalet ihtiyacının hiç olmadığı kadar öncelik olduğu bir dönemde adalet için toplumumuzun tüm kesimleriyle birlikte verdiğimiz mücadele devam ediyor. İşte bu yüzden, 15 Haziran - 9 Temmuz 2017 tarihleri arasında dünya siyasi tarihinin en önemli barışçıl eylemlerinden biri olan, Ankara`dan başlayarak İstanbul’da son bulan “Adalet Yürüyüşü`nü” gerçekleştirdik. “Hak, hukuk, adalet” için yürüdük! Bu topraklara adalet gelmediği sürece geleceğe güvenle bakamayız! Milleti ve aslında devleti koruyan “adalet döngüsü” sağlanmalıdır, bu nedenle herkes için eşitlik ve adalet için mücadele etmeliyiz.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 17:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
eşref saati
eşref saati - 6 yıl Önce

niye öyle diyosun sayın turpçu 2019 da belediyeyi alınca adam atmanız daha kolaylaşır.bence itiraz etmeyin.2009 da gördük nasıl patır patır adam attığınızı..şimdi hükümet taşeronları memur yapsaydı mazallah nasıl atacaktınız dimi ya..

zonguldaklı
zonguldaklı - 6 yıl Önce

bencede meclis gündemine getirin taşorona kadro tarihi 4 aralık ama bu 32 kişiden bazısı ya typ den daha önceki yıllarda çalışmış çalıştı dedikleri bu yada hiç çalışmamış çoğu müdür ve çaişan akrabası çok büyük haksızlık

SIRADAKİ HABER