Özel Öğrencilere Destek

- Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde öğrenme güçlüğü çeken özel öğrenciler için okullarda "Destek Eğitim Odası" açıldı

Özel Öğrencilere Destek

ZONGULDAK - Zonguldakın Alaplı ilçesinde, öğrenme güçlüğü yaşayan özel öğrenciler, Milli eğitim Bakanlığınca başaltılan uygulamayla okularda açılan Destek Eğitim Odalarında bire bir özel eğitim alıyor.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede geçen yıl okullarda açılmaya başlanan özel eğitim odalarında 1 yılda 75 özel öğrencinin eğitim almaya başladığını söyledi.

İlçede bu gibi çocuklar için özel eğitim okulu açmak için çalışmaların da sürdüğünü ifade eden Çevik, şunları kaydetti:

İlçemizde özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için okullarda açtığımız özel eğitim sınıflarında branş öğretmenlerinden bire bir eğitim alan engelli öğrencilerimiz, bu sayede diğer arkadaşlarının aldığı derslerden geri kalmıyorlar. Burada onlar için her türlü ortam mevcut. İlçede dağınık şekilde eğitim alan 75 engelli öğrenci için özel eğitim okulu adı altında yeni bir okul açmaya çalışıyoruz. Okulumuzda inşaat çalışmaları sürüyor.

Okulundaki destek eğitim hizmetinden yararlanan Damla Arslan, okulda eğitim almaktan dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, Sabah servisle okuluma geliyorum. Sonra tekrar servis beni evime kadar getiriyor. Burada çok güzel dersler yapıyoruz. Okumayı ve yazmayı öğrendim. Ayrıca teneffüs saatlerinde öğretmenimle oyunlar oynuyoruz. Ben çok memnunum. diye konuştu.

Tolga Erdoğan da okulda ders yapmanın yanı sıra güzel vakit geçirdiğini söyledi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER