Para var, park niye yok!

Dördüncü birleşim başladı!..

Para var, park niye yok!

İl Genel meclisi Ekim ayı dördüncü birleşimi Necdet karaveli Başkanlığında yapıldı. 
Bir önceki tutanak özetine CHP’li Nebahattin Yılmaz’ın “İl Özel İdaresi’nin 2014-2018 yılları arasında faaliyetleriyle ilgili verdiğimiz soru önergemiz ‘turizmle’ sınırlandırıldı. Önergemiz proje ve yatırımların tamamını kapsıyordu” diyerek itiraz etti. Tutanak daha sonra oybirliğiyle kabul edilerek gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı.
Üyeler daha sonra; Zonguldak Merkez İlçeye bağlı Eceler Köyü hudutları dahilinde bulunan ve köy tüzel kişiliğine ait yerde yapılmasına için verilen Yöresel Ürün Pazarının, köy tüzel kişiliğine tahsisi ile ilgili teklifi görüştü.
AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Terzil teklifle ilgili söz alarak, “Yöresel Ürün Pazarının yapımına 6 yıl önce başlandı, geçte olsa tamamlandı. Çayköy mevkiindeki Yöresel Ürün Pazarında yakın ve çevre köylerdeki vatandaşlarımızda yöresel ürünlerini satabilecekler. Tahsis işleminin ardından oluşturulacak yönetim makul düzeyde kira bedeli belirleyecek” dedi.
DURDUBAŞ: “BASTON VE KÜLTÜR PARKI NE OLDU?”
AK Partili Üye Vacit Durdubaş ise İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ferhan Bostancı’ya, yüklenicinin yapımına başladığı ancak taahhüt zamanı geçmesine rağmen halen tamamlanamayan Devrek Baston ve Kültür Parkı’nın akıbetini sordu.
AK Partili Durdubaş, “Baston ve Kültür Parkı’nın ödenek sorunu yok. İhalesi de yapılarak yüklenici işe başlamış ancak bitiş tarihinin üzerinden iki ay geçmesine rağmen halen çalışmalar bir türlü tamamlanamadı. BAKKA’yla da projeye ilişkin protokol imzalanmıştı ve projenin tamamlanması gerekiyordu. Yapılarda kapılar bile yok. Devrek Baston ve Kültür Parkı ne zaman bitecek?” diye sordu.
İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ferhan Bostancı ise, Devrek Baston ve Kültür Park Projesi’nde ek işler çıktı ve maliyet attı. Mevsimsel nedenlerden dolayı çatılar ve çevre düzenlemesi nedeniyle yükleniciye ek süre verildi. İki ay içerisinde çalışmalar tamamlanacak” şeklinde bilgi verdi.
Zonguldak Merkez İlçeye bağlı Eceler Köyü hudutları dahilinde bulunan ve köy tüzel kişiliğine ait yerde yapılmasına için verilen Yöresel Ürün Pazarının, köy tüzel kişiliğine tahsisiyle ilgili teklif detaylı araştırma ve inceleme yapılmak üzere İçişleri, Plan ve Bütçe, Tarım ve Köylere Yönelik Hizmetler komisyonlarına oybirliğiyle gönderildi.
ÇALIŞSINLAR, ÇALIŞTIKLARI YERDE!
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, İl Özel İdaresi ihale iş ve işlemlerinin, yatırım çalışmaları hizmetlerinin takibi için teknik hizmetler sınıfında çalışan 6 memurun, İl Özel İdare bünyesine geçiş için kadro ihdası taleplerine, AK Partili ve CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri sert tepki gösterdi.
İl Genel Meclisi’nin dünkü birleşimine, “İdaremiz ihale iş ve işlemlerinin, yatırım çalışmalarının v.b. gibi hizmetlerin takibi için Teknik ve Şoför personele ihtiyaç duyulduğundan, daha önce ihdas edilmiş olan ve halen boş bulunan Teknik Hizmetler sınıfı 3. Derece Topograf kadrosu ile 8. Derece Laborant kadrosunun 2 adet 1. Derece Mühendis kadrosuna, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 10 derece Memur kadrosunun 5. Derece Şoför kadrosu olarak derece ve unvan değişikliğine, 3. Derece Mühendis kadrosunun 5. Derece Mühendis kadrosu olarak değişikliğine, ayrıca ihdas edilebilecek Teknik Hizmetler sınıfı kadroları içinden 1 adet 3. Derece Teknisyen kadrosunun ihdas edilmesine ihtiyaç duyulduğundan,  konunun İl Genel Meclisince görüşülmesi” talebiyle gelen teklif görüşüldü.
AK Partili Üye Rıfkı Gültekin teklifle ilgili söz alarak, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarımız doğal olarak maaşlarını da bu kurumdan alıyor. İl Özel İdaresi kadrosuna geçmeleri halinde doğal olarak idareye ek külfet gelecek. Mevcut görevlerine devam etsinler” dedi.
CHP’li Üye Nebahattin Yılmaz’da teklifle ilgili söz alarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan personeller, İl Özel İdaresi’ne neden geçiş yapacak? Sonuçta; İl Milli Eğitim Müdürlüğü de kamu kurumudur. İdareyi talep etmelerinin bir cazibesi var. Ayrıca ek külfet gelecek. Bu tür geçişlere karşıyız. İdarenin ihtiyacı olduğunda zaten bu karşılanıyor” diye konuştu.
Teklif detaylı inceleme yapılmak üzere İçişleri ile Plan ve Bütçe komisyonlarına oybirliğiyle gönderildi. (Gamze Taşdemir)

Gündem

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER