Peşkeş mi çekiliyor denilmişti! Bakın vekiller ne dedi?

Peşkeş mi çekiliyor denilmişti! Bakın vekiller ne dedi?

Peşkeş mi çekiliyor denilmişti! Bakın vekiller ne dedi?

Karabük Valiliği tarafından Filyos Endüstri Bölgesi ile ilgili  gerçekleştirilen toplantı yapıldı.
Batı Karadeniz Haber Sitesinde yer alan habere göre, gerçekleştirilen toplantı da bir skandal ortaya çıktığı belirtildi. Bölgenin Tosyalı Holding'e tahsis edildiği ve ‘Karadeniz’in 150 yıllık hayali Akdenizliye peşkeş mi çekildi?’  başlığı altında yayınlanan haberin ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da açıklamada bulundu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’da sosyal paylaşım sitesinden tepkisini gösterdi.
MEHMET ALİ ŞAHİN İTİDAL ÇAĞRISI YAPTI
Gerçekleşen toplantı tam anlamıyla bir skandalı ortaya çıkarken, toplantı da yaşanan bu sert diyalogların ardından söz alan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, olayın seyrinin bu şekilde yürüdüğünden haberinin olmadığını belirterek itidal çağrısı yaptı ve Ankara nezdinde gerekli girişimleri başlatacağını belirtti.
TÜRKMEN: ‘KİMSE FUZULİ KONUŞMASIN’
Öte yandan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de konuyla ilgili fikirlerini paylaştı. Hiç kimseye peşkeş çekmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Milletvekili Türkmen: “Filyos Endüstri Bölgesi için bir şirket kuruldu, yönetimi Tosyalı Gruba verdik, toplantılarda yapıldı. Peşkeş çekildi olamaz. Tosyalı Grup buraya yatırımcıları çekecek, diğer firmalarda gelecek. Kimse fuzuli konuşmasın!” dedi. 
DEMİRTAŞ: ‘BİZ BAŞKA İLLERDEN GELEN YATIRIMCIYI ÖNEMSİYORUZ’
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ta yaptığı açıklamada, Zonguldak-Bartın-Karabük dışından yatırımcıların bölgeye gelmesinin önemli olduğunu belirterek: “Tosyalı Holding önemli kuruluşlardan ve Türkiye’nin ilk sıralarında yer alan bir firmadır. Zonguldak-Bartın-Karabük’te yeterli sermaye yok, bu üç ilin dışında yatırımcı bölgemize gelsin yatırım yapsın isteriz. Öncelikle kendi şirketlerimizin yatırımı, ardından başka illerden yatırımcıların gelmesini destekliyoruz. Önemli olan iş ve istihdam sağlanmasıdır” dedi. 
KANTARCI: ‘KAPIŞ KAPIŞ GİDEN MALLARI KAÇIRMA’
Karabük’te gerçekleştirilen toplantının ardından sosyal paylaşım sitesinde tepkisini dile getiren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’da: “ç gözünü!
Seyret! Tekrarı yok bunun... “Batan geminin malları bunlar... Gellll vatandaşşşş... Kapış kapış giden malları kaçırma...” Bu trajediyi iyice okuyun lütfen...”  (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2019, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER