RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Devrek Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen Ramazan etkinlikleri sona erdi

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Zonguldak’ın Devrek İlçesi Belediyesi tarafından düzenlen" Ramazan Ayı Etkinlikleri" kapsamında hayata geçirilen etkinliklerin ilki Cumhuriyet Alanında gerçekleştirilirken sonuncusu da Karşıyaka Mahallesinde hayata geçirilerek bu seneki Ramazan ayı etkinlikleri sona ermiş oldu.

İlçede yaşayan vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan etkinlikler Teravih namazının ardından teravih namazının ardından Devrek Müftülüğü ve Devrek Mevlana Kardeşliği Grubunun ortaklaşa olarak düzenlenirken, yaklaşık iki saat süren program Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ilahi dinletisi ve semazen gösterilerinin ardından sona erdi. Düzenlenen organizasyondan dolayı vatandaşlar Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a teşekkür ederlerken, bu tür programların gelecek yıllarda da devamını diliyoruz talebinde bulundular.

 Ramazan Ayı Etkinlikleri çerçevesinde Devrek Müftülüğü ve Mevlana Kardeşliği Grubu’nun ortaklaşa düzenlediği Kuran Tilaveti ve İlahiler eşliğinde Semazen gösterisi Karşıyaka Mahallesi Meydanında yapıldı.

Kuran Tilavetiyle başlayan etkinlikte Mevlana Kardeşliği ilahi grubunun eşliğinde Semazen gösterisi etkinlik alanını dolduran vatandaşlarımıza huzurlu anlar yaşattı. Ardından Gürbüzler Köyü Kuran Kursu öğrencisinin Kuran Tilavetiyle devam eden gece İlçe Müftüsü Hasan İzmirli’nin yapmış olduğu duayla son buldu.

Başkan Bozkurt etkinlikte yapmış olduğu konuşmasında Karşıyaka’da sosyo-kültürel hayatı düzenleyeceklerine vurgu yaparken şu ifadelere yer verdi: “ Sayın Müftüm, çok değerli Devrekliler ve özellikle çok değerli Karşıyakalılar. Daha çok yeni bir belediye başkanıyım, ancak seçim çalışmam sürecinde şunu söylemiştik: Karşıyaka’ya çok fazla önem vereceğiz demiştik, Karşıyaka’da sosyo-kültürel hayatı düzenleyeceğiz ve çevresel faktörleri de birbirine ekleyeceğiz demiştik. Huzura, hidayete erdiğimiz ve bütün maneviyatı derinlerine kadar hissettiğimiz şu Mübarek Ramazan Ayının son günlerinde bizler Karşıyaka mahallemizde bir kaç etkinlik yapmak istedik. Sağolsunlar İlçe Müftülüğümüz ve Mevlana Kardeşliği Grubumuz bize katkıda bulundular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz her şeyi öğrenerek yapıyoruz ve her yaptığımız şeyin üzerine biraz daha koyarak yapacağız. Öğrenmekten de denemekten de bıkmayacağız. Karşıyaka’ya ve Devrek’e çok şeyler katacağız. Bunun da bir kez daha sözünü veriyoruz. Seçim çalışmalarım boyunca bütün projelerimin altına “Çetin Bozkurt Sözü” yazmıştım. Şimdi Çetin Bozkurt sözünü şöyle yayınlıyoruz, herkes takip etsin lütfen, Karşıyaka’yı başka bir Karşıyaka Devrek’i başka bir Devrek yapmaya çalışacağız. Bundan sonraki bütün etkinliklerimizi takip edin. Sizden tek ricam dualarını ve desteğinizi bizden esirgemeyin. Hepinizden Allah razı olsun diyorum”

Devrek Müftüsü Hasan İzmirli Başkanımız Çetin Bozkurt’a Kuran ı Kerim ve İslam İlmihali hediye etti.

İlçe Müftüsü Hasan İzmirli günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında, “Gerçekten sevinç ve neşe dolu bir akşam yaşıyoruz. Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a, Ramazan ayında, Kuran ayında çok sevdiği Kuranı Kerim’i okumak, üzerinde düşünmek ve yaşamak üzere bu mübarek gecede kendilerine Kuranı Kerim takdim etmekten büyük şeref duyuyorum. Ayrıca Diyanet İşleri Yayınlarından çıkan İslam İlmihali hediye etmek istiyorum ve Başkanlığımız bu yıl Mevlidi Nebi haftasında Peygamberimiz ve Gençlik diye bir tema belirlemişti onunla alakalı bir şeyler söylemek gerekirse sizin de gençliğe çok fazla önem verdiğinizi biliyoruz. Sizlerin huzurunda, Kuran Tilavet eden ve ilahileriyle Semazenlerimize eşlik eden gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da Devrek Müftüsü Hasan İzmirli’ye Devrek Bastonu hediye etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2019, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER