Rektör Çufalı’nın bundan haberi var mı?

Rektör Çufalı’nın bundan haberi var mı?

Rektör Çufalı’nın bundan haberi var mı?

Çaycumalılar derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, BEÜ’de ki özel muayene uygulamasında ödenen ücretlerden dolayı isyan etti.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya seslenen Çiloğlu: “B.E.Ü. Tıp Fakültesinde öğretim görevlisi hocalara özel muayene olduğunuz zaman yapılan tetkiklerde ücretinin sosyal güvenliğiniz den alınmayıp, kendinizin ödemek zorunda olduğunuzu biliyor musunuz? 
Bölgemiz için büyük önem arz eden B.E.Ü. Tıp Fakültesine şifa bulmak ve daha iyi sağlık hizmeti alabilmek amacıyla Profesör veya Doçent hocalarımıza hastane içinde özel muayene olan vatandaşlarımız, hocalarımızın istediği tetkiklerin bedeli sosyal güvenlik kurumundan alınmayarak, ücretinin tamamını kendileri ödemek zorunda kalıyor.
Bu durumda vatandaşlarımızın mağdur olmasına yol acıyor. Aynı tetkikler poliklinikten yazılır ise sosyal güvenlik kurumuna fatura ediliyor. Akşam özel muayene olup gündüzde aynı tetkikleri poliklinikten yazdırmak isterseniz de 10 günlük süre geçmeden aynı tetkikleri yazdıramıyorsunuz. 
Önünüze 2 seçenek kalıyor. Ya ücreti ödeyecek ve tahlillerinizi yaptıracaksınız yada 10 gün sonra poliklinikten giriş yaptırıp tetkiklerinizi ücretsiz yaptıracaksınız. Bu durum ne yazık ki tezat oluşturmaktadır. 
Yeni göreve atanan, iyi niyetini ve duyarlılığını yakından bildiğimiz Rektörümüz Sayın Mustafa Çufalı’nın bu durumdan henüz bilgisinin olmadığını düşünüyor. Bu durumu da araştırıp vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğine inanıyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER