'Sadece Zonguldak gibi gösterilmesi yanlıştır'

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'dan THY yolları açıklaması

'Sadece Zonguldak gibi gösterilmesi yanlıştır'

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, 12 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul- Zonguldak uçak seferlerini başlatan Türk Hava Yolları (THY) bu sürede üçüncü  kez sefer iptal nedenini açıkladı.
Can güvenliği ve hava durumlarından dolayı uçuşlarda sıkıntı yaşandığı belirten Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, bu durumun sadece Zonguldak’ta yaşanmadığının altını çizdi. 

‘UÇUŞLAR SADECE ZONGULDAK’TA PAS GEÇMİYOR’
Milletvekili Ahmet Çolakoğlu: “Zonguldak’ta THY ile ilgili hiç bir sıkıntı yok. THY bir dünya markasıdır. Uluslar arası güveni sağlamış olan THY güvenli uçuş yapmak adına pas geçebiliyor. En ufak bir hata, kaza olasılığına karşı tedbirlerini en üst seviyede alıyor. Pas geçme durumu sadece Zonguldak için değildir, İstanbul ve Kdz. Bölgesinde havalarında uçuşlar hava şartlarından dolayı iptal edilebiliyor. Ama maalesef uçuşların iptal olması durumu sadece Zonguldak’ta yaşanıyormuş gibi gösteriliyor, bu doğru değildir. Tam tersi olarak İstanbul’da ki hava şartlarına göre uçuşların planı yapılıyor. Türkiye’nin bir çok bölgesinde de durum bu şekildedir. Uçuşların pas geçmesinin nedeni  Zonguldak’la alakalı olmayıp hava şartları ve can güvenliği içindir” dedi. (Gamze Taşdemir)

Gündem

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER