SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Akgül, Coronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık görevlilerine destek olmak üzere, okullarda görevli 83 personelin okulların tatil olduğu dönem boyunca hastanelerde görevlendirildiğini açıkladı. Akgül,  özel bir şirketle yapılan işbirliği çerçevesinde, Halk Eğitim Merkezi atölyelerinde tek kullanımlık maske üretimi yapılacağını da kamuoyuna duyurdu.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, yazılı açıklamasında Çin’in Wuhan kentinden başlayarak Türkiye’ye ulaşan Corona virüsünün, en çok sağlık çalışanlarını etkilediğini belirterek  hayatlarını ortaya koyarak canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın “Mesleğimiz her şeyden önce gelir” ilkesiyle bütün risklere rağmen görev başında olarak, yeni tip coronavirüs vakası (Covid-19) salgını ile  mücadele eden sağlık çalışanlarına destek amacıyla; okulların tatil olduğu süreçte okullarda istihdam edilen, görevli personelden ; Atatürk Devlet Hastanesine 20, Kdz Ereğli Devlet Hastanesine 15 , Çaycuma  Devlet Hastanesine 20, Devrek  Devlet Hastanesine 10,Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine 10,Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesine  8 kişi olmak üzere toplamda 83 personelin  hastanelerde  görevlendirildiğini belirtti.

MASKE ÜRETİLECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, ikinci bir desteğin de Zonguldak Valiliği  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve M.F.A. İş güvenliği Medikal Tekstil İmalat Ticaret Sanayi Limited Şirketi işbirliğinde yürütülecek sosyal sorumluluk projesi protokolü ile  Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi (yaygın) tanımlanan yeni corona virüs hastalığı (COVİD-19) hakkında alınacak önlemler kapsamında olası hastalığın yayılımının engellenmesine destek olarak tek kullanımlık cerrahi  maske üretimi yapılacağını belirtti.

İşbirliği  Protokolünün 23/03/2020 tarihi saat 11:00 de Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezinde imzalanacağını belirterek tek kullanımlık cerrahi  maske üretimi için gerekli olan sarf malzemesinin, M.F.A. İş güvenliği Medikal Tekstil İmalat Ticaret Sanayi Limited Şirketi tarafından ücretsiz olarak karşılanacağını, üretim aşaması Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Halk Eğitim Merkezi atölyelerinde yapılacağını, ilk aşamada 10 personelin görev alması ile 80.000 tek kullanımlık cerrahi maske üretileceğini, daha sonraki süreçte ihtiyaca göre üretim desteği devam edeceğini belirttiler.

M.F.A. İş güvenliği Medikal Tekstil İmalat Ticaret Sanayi Limited Şirketi  malzeme desteği ile üretilecek maskeler, Zonguldak bölgesinde bulunan sağlık kurum ve kuruluşlarına ücretsiz olarak verilecektir.

İl Milli Eğitim Müdürü Harun AkgüL; Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve M.F.A. İş güvenliği Medikal Tekstil İmalat Ticaret Sanayi Limited Şirketi iş birliğinde yürütülecek sosyal sorumluluk projesi sonucunda; Bölgemizdeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının corona virüs hastalığı (COVİD-19) ile mücadele sürecinde ihtiyaç duyulan cerrahi maske ihtiyacının ücretsiz karşılanmasına katkı  sağlayacağını, Hastaneler ve Sağlık kuruluşlarında çalışan personelin ağız veya burun yoluyla vücuda giren virüsün maske kullanım yoluyla girişine engel olmaya katkı sunacağını, Ülkemizin corona virüs hastalığı (COVİD-19) mücadele sürecinde, tek kullanımlık cerrahi maske ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunulacağını, Sağlık sektöründe çalışan personellerimizin, virüsten etkilenmemeleri ve sağlık kuruluşuna müracaat eden  hastaların yayacağı mikrobik vak'alardan korunmalarına katkı sunulacağını, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Halk Eğitim Merkezinin kurumsal kapasitesinin gelişmesine, üretime yönelik projeksiyon geliştirmesine de katkı sağlayacağını belirttiler.

KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, maske üretim sürecinde ücretsiz malzeme desteği ve gerekli rehberlik, eğitim hizmeti sağlayacak olan M.F.A. İş güvenliği Medikal Tekstil İmalat Ticaret Sanayi Limited Şirketi yetkililerine, üretim aşamasında görev alacak olan Fatih Halk Eğitimi Merkezi çalışanlarına, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Türkan Tuygar’a  teşekkür etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2020, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER