Sanayi tipi kenevir yetiştiriciliği eğitimi tamamlandı

Sanayi tipi kenevir yetiştiriciliği eğitimi tamamlandı

Sanayi tipi kenevir yetiştiriciliği eğitimi tamamlandı

Zonguldak Tarım Orman İl Müdürülüğü ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) işbirliği ile Kdz. Ereğli’de Sanayi tipi Kenevir yetiştiriciliği eğitimi düzenlendi. 

BAKKA 2019 yılı teknik destek programı kapsamında düzenlenen, ‘Sanayi Tip KENEVİR Yetiştiriciliği ve Endüstride Kullanımı’ eğitimi, İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr  Gülsüm Yaldız tarafından verildi. 2 Temmuz Salı günü sabah saatlerinde Kdz Ereğli Ziraat Odası Konferans Salonunda yapılan eğitime çok sayıda çiftçi ve ilgililer katıldı.

YAPRAKLARI VE TOHUMU, BİR ÇOK SEKTÖRDE KULLANILIYOR

Yaldız, sunumunda; kenevir bitkisinin 25 binin üzerinde kullanım alanı olduğu belirtilirken; tohumunun ilaç, gıda, yem, kozmetik gibi alanlarda sıklıkla kullanıldığını; sapının ise tekstil yalıtım, otomotiv, inşaat gibi sektörlerin yanında pil yapımı ve sanayinin birçok alanında kullanıldığını örnekleri ile açıkladı.

SERTİFİKA VERİLECEK


Katılımcılar, eğitimin faydalı olduğunu belirterek  tüm sorularına cevap bulduklarını söylediler. Katılımcılara 9 Temmuz Salı günü Zonguldak  Tarım Orman İl Müdürlüğünde yapılacak törenle sertifikalarının verileceği öğrenildi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2019, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER