Santrallerin gerçek yüzü görmüş olduk

Santrallerin gerçek yüzü görmüş olduk

Santrallerin gerçek yüzü görmüş olduk

Zonguldak belediye başkanı Muharrem Akdemir, Eskişehir’de yapılması planlanan termik santrale karşı çıkan çevre gönüllüsü heyet ile birlikte belediye yemekhanesinde öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Belediye başkanı Akdemir ziyaretten duyduğu memnuniyetindile getirerek, Eskişehir Odunpazarı kent konseyi başkanı İsmail Kumru’ya Zonguldakın simgesi olan madenci heykeli takdim etti.

 Eskişehir Odunpazarı kent konseyi başkanı İsmail Kumru, Çatalağzı’nın Türkiye’de önemli bir bölge olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Eskişehir’in çok yakın merkezine yakın bir bölgeye termik santral yapılıyor. Bu süreç başladı iki aydan beri mücadele veriyoruz. Bir çok sivil toplum kuruluşu ile birlikte taraf gözetmeden Eskişehir yaşam platformu oluşturduk. Bu konunun doğru örnekleri olan Zonguldak’ta Çatalağzıdır. Zonguldak’ta bulunan belediye başkanlarını aradık. Çatal ağzında termik santralin gerçek yüzünü görmüş olduk. Doğayı kirletiyor, insanı zehirliyor, suyu zehirliyor ve bunun yanında da havayı kirletiyor. Zonguldak kent konseyinin bizleri bu tecrübelerine aktarması Çatalağzında bölgeyi birebir inceleyip oradaki vatandaşlarla konuşmamız çok etkili olmuştur. O bölgedeki kömür termik santralinin zararlarını görmüş olduk. Bu sorunları ve buradaki deneyimleri Eskişehir’de anlatacağız. Yaklaşık yüze yakın bir ekiple geldik. Eskişehir’de 13 köyden üçer kişi alarak toplamda 100 kişi olarak Zonguldak’a geldik. Özellikle Çatalağzı belde başkanına ve Zonguldak kent konseyine çok teşekkür ediyoruz. Sayelerinde bir çok deneyim kazandık. Çatalağzın da görmüş olduğunuz çevre ve sağlık sorunlarını kamuoyuna taşımayı düşünüyoruz. Çatal ağzında yaşayan insanların sabah uyandıklarında ciddi anlamda nefes alma problemi çektiklerini, balkonlarını çıktıklarında kür parçalarının balkonlarına indigini, çocuklarını yazın sokağa çıkartamadıklarını ve oradaki meyve ve sebzeleri çok rahatlıkla yemediklerini yedikleri zaman da az tatlarının farklı olduklarını birebir görmüş olduk. Burada bizlere yardımcı olan başta zonguldak Belediye başkanına Zonguldak Kent konseyi başkanına Çatalağzı belediye başkanına çok teşekkür ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER