Sarıkamış Şehitlerimizi andık

Sarıkamış Şehitleri 104. Yılında anılıyor

Sarıkamış Şehitlerimizi andık

Sarıkamış Şehitleri 104. yılında düzenlenen programlarla anıldı.
Sarıkamış Şehitlerini anma programları kapsamında yürüyüş düzenlendi. Zonguldak  Öğretmen Evi'nden başlayan yürüyüş Valilik önünde son buldu. 
Gerçekleştirilen yürüyüşe Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Rektör Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkan Yöneticileri, Kızılay Zonguldak Şubesi Yönetimi, BEÜ Öğrenci Topluluğu ve çok sayıda STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemi ile ilgili açıklamada bulunan Vali Erdoğan Bektaş: “Zonguldak’ta bu katılımı görünce çok mutlu oldum. Zonguldak halkı bu tür programlara katılım sağlıyor. Katılımcı bir toplumun içinde yaşıyoruz. Hava şartları iyi değildi, yürüdüğümüz yolda kısa değildi ama çocuklarda dahil kimse yürüyüşü terk etmeden buraya kadar geldiler. Doğrusu geçmişimizin farkında olmak çok önemlidir. Ortak sevinçler, umutlar, tasalar ve beklentiler insanlar topluluğunu milletler haline dönüştürüyor. Sarıkamış diyoruz, bu artık bir şehrin adı değil, tarihimizde ortak bir duygunun adı. Sakarya diyoruz, bir nehrin adı değil, başka bir şey, 15 Temmuz’da başka bir şey. Bunların her birinin bir anlamı var. Mutlu bir olayı anmak için bir araya gelmedik, Sarıkamış çok büyük ortak bir üzüntüdür, dramdır, felakettir. Biz yolumuza devam ediyoruz. Umutla geleceğe bakıyoruz” dedi.
Yürüyüş Valilik önünde katılımcılara çorba ikram edilmesi ile son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2019, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER