Şehidin ismi operasyona verildi

- Kasım 2017'de Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın ailesi, Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik operasyona oğullarının isminin verilmesinin gururunu yaşıyor - Şehidin babası Cevat Kurak: - "Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği operasyona oğlumun isminin verilmesinden gurur duydum. Bizim için gurur meselesi. Büyüklerimizden Allah razı olsun"

Şehidin ismi operasyona verildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'ın kuzeyinde terör hedeflerine yönelik sürdürdüğü operasyona, Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın adının verilmesi, şehidin ailesini gururlandırdı.

Hakkari'deki 3. Piyade Tümen Komutanlığı komutasında Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yürütülen operasyon kararlılıkla devam ediyor. Hudut güvenliğinin sağlanması, terör örgütü PKK'nın söz konusu bölgelerdeki barınma alanlarının imha edilmesi planlanan operasyona, geçen yıl Kasım ayında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın adı verildi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşayan şehidin ailesi, Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen operasyona oğullarının isminin verilmesinin gururunu yaşıyor.

- "Allah nasip ederse seneye onun hayallerini gerçekleştireceğim"

Baba Cevat Kurak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun kalbinde yaşadığını ve şehit olmadığını, her an çıkıp yanına gelecekmiş gibi hissettiğini söyledi.

Oğlunun anılarından her zaman ailecek konuştuklarını anlatan Kurak, "Oğlum sakin bir çocuktu. Müzisyendi. Düğünlere giderdi. O sırada üç ay belediyede çalıştı. Çalıştığı sırada uzman çavuşluk sınavına girdi kazanamadı. Bana, 'baba ikinciyi deneyeceğim' dedi. İkincisinde Ankara'ya giderek kazandı. İstanbul'da eğitim aldı. Ankara'da keskin nişancılık eğitimi aldı. İkinci sözleşme yenilemesinde bırakmasını istedim ama o bırakmadı." diye konuştu.

Bartın'da hastanede iken oğlunun şehadet haberini arkadaşından öğrendiğini aktaran Kurak, şöyle devam etti:

"Asker olmayı çok istiyordu. Burada bir karakol komutanımız vardı. Ben oğluma güvenlik belgesi almıştım. Karakol komutanı da oğluma, 'senin bunla ne işin var. Sen niye uzman çavuş olmuyorsun?' dedi. O da bu nedenle uzman çavuş olmayı kafasına koydu. Ben oğlumun konservatuvarda okumasın istiyordum. Ama oğlumun uzman çavuş olmasına karşı gelmedim. Kendisi ne istediyse onu yapmasını istedim. Hayalleri vardı. Ev almak, evlenmek gibi. Beni umreye, hacca yollamak gibi hayali vardı. Allah nasip ederse seneye onun hayallerini gerçekleştireceğim."

- "Bizim için gurur meselesi"

Baba Kurak, Türk Silahlı Kuvvetlerine sınır ötesi operasyonlarında başarı dileyerek, "Allah polisimizin ve askerimizin yanında ve hepsine yardımcı olsun. Yaptıkları iş çok zor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği operasyona oğlumun isminin verilmesinden gurur duydum. Bizim için gurur meselesi. Büyüklerimizden Allah razı olsun. Ailecek operasyona oğlumun isminin verilmesine sevindik."

Baba Kurak, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşmeden önce oğlunun cenaze törenine katılan Mustafa Eker'e ilişkin anısını ise şöyle anlattı:

"Şehit Mustafa Eker, cenaze törenine geldiğinde 'Allah bana da şehit olmayı nasip etsin' diye dua etti. Eker'in, bundan üç ay sonra çok istediği şehitlik mertebesine kavuştuğunu öğrenince duygulandım. Onun, bize şehit olmayı istediğini söylediğinde gözlerindeki o duyguyu görmek tarifsiz bir şey."

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER