'Şehri ve Milleti Cezalandırıyorlar'

Akdemir Çağlayan’a Cevap Verdi.“Şehri ve Milleti Cezalandırıyorlar”

'Şehri ve Milleti Cezalandırıyorlar'

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan arasında yaşanan “Yalancı” polemiği Başkan Akdemir yeni açıklamaları ile devam ediyor. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, lavuar alanında ki 18 uygulamasını yaptıklarını ancak TTK’nın mahkeme marifetiyle bunu bozduğunu belirtti. Ayrıca AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın İller Bankası’ndan 2,5 sene geldiğini iddia ettiği gelirlerin 1 sene geldiğini belirten Başkan Akdemir bu sebepten dolayı Çağlayan’a “Yalancı” dediğini belirtti. Geçmişte Ak Partili İlçe Başkanlarının Lavuar alanının sadece kendi dönemlerinde çözüleceğini söylediğine dikkat çeken Başkan Akdemir, “Daha önce böyle dediler. Bu şehir ve milleti cezalandırıyorlar. Oysa ki el ele hep birlikte bunu yapabiliriz” dedi.
18 UYGULAMASINI YAPTIK TTK BOZDU
Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile yaşadığı tartışmaya açıklık getiren ve Çağlayan’ın son açıklamarına cevap veren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “ Şimdi ben o akşam ki televizyon konuşmasında ki yalan söylüyorsun demem ve bunu kızarak söylememin sebebi “İller Bankasından gelen gelirin 2,5 kesintisiz geldi” demesidir. Bu kesinlikle doğru değildir. Bu gelir 1 yıl kesintisiz olarak geldi. Diğer bir konu ise lauvar alanının 18 uygulamasının yapılmadığı yönünde ki beyanlardır. Halbu ki ben 18 uygulamasını yaptım. Ama TTK bizleri mahkemeye verdi. Bu sebeple karar bozuldu. Yapılan bir işi yapılmamış gibi göstermek nedir? Yalan söylemek değil midir? Halbuki kendisi biliyor. Ben bunun için kendisine tepki gösterdim. Yoksa bizim Çağlayan ile bir sorunumuz olmadı, olamazda. Siyasette birbirine atfen söylenecek sözler vardır ama yalancılıkla hiç bir noktaya gelinmez. Kızmamın sebebi budur. Halk eleştirir, onlarda eleştirir normaldir. Memnuniyet göreceli bir kavramdır. Mesela siz sakallasınız ben sizin bu halinizi beğenmiyor ve sevmiyorum. Ama bir başkası bu tarzınızı çok beğenebilir. Bu kişiden kişiye değişen göreceli bir durumdur. Esas olan doğruyu söyleyerek muhalefet yapmaktır. Bizler hizmetimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. İmkanlar dahilinde işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Biz halkımıza mahallelerde ne söz vermişsem yerine getirmeye çalışıyorum. Buda böyle ben ölünceye kadar devam eder. Ben Çağlayan’a siyaseti böyle yapma sen daha gençsin dedim. Bunlar doğal durumlardır. Ben kendisine öneride bulundum bir ağabey olarak. Örnek alır almaz. Dikkate alır almaz onu tabi kendisi bilir. Ama dikkate almalı. Alırsa kendisi için iyi olur. Almazsa kendisi bilir.” Dedi.
“MİLLETİ CEZALANDIRIYORLAR”
Lavuar alanı ile ilgili AK Partili İlçe Başkanlarının geçmiş dönemlerde açıklama yaptığını ve şehrin cezalandırıldığına dikkat çeken Başkan Akdemir, “Daha önce kendileri lauvar alanı bizim dönemimizde yapılırsa yapılır diyorlardı. Daha önce ki ilçe başkanları bu bizim zamanımızda yapılır dediler. Bu ifadeye kullandılar. Bu ifade yalan değil ama. Biz bunu nereden duyduk? Bu söylenenler kayıtlarda var. O yüzden ben bu noktaya üzülüyorum mesela. Sizin zamanınız bizim zamanımız mı var? Hadi 15-20 yıl belediyeyi kazanamadım o zaman ne olacak? Halkı cezalandırıyorlar. Şehri cezalandırıyorlar. Bu hoş mu? Değil tabi ki. Biz bunu dile getirmeye çalışıyoruz. Hep beraber bu şehri kalkındıralım ve düzeltelim. Seçim zamanı çıkarsın meydanlara kendini anlatırsın. Halkta gereken cevabı sandıkta verecektir.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER