SEMBOLİK VALİ'NİN İLK TALİMATI DENİZ MANZARALI KÜTÜPHANE OLDU

SEMBOLİK VALİ'NİN İLK TALİMATI DENİZ MANZARALI KÜTÜPHANE OLDU

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı 101.Yıldönümü kapsamında görevini sembolik olarak TED Özel Zonguldak Koleji ilkokulu 6-A Sınıfı öğrencisi Yağmur Uzun'a devretti.

TED Zonguldak Koleji 6/A sınıfı öğrencisi Yağmur Uzun,  8/A sınıfı öğrencisi Berkay Bulut Bük, 7/B sınıfı öğrencisi Said Berna Demir, Sınıf Öğretmeni Semra Atalı ve Okul Müdürü Mehtap Parlar, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ile birlikte Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret ettiler. 
Ziyarette öğrenciler Vali Mustafa Tutulmaz'a hediyeler takdim etti. Ardından 6/A sınıfı öğrencisi Yağmur Uzun sembolik olarak Vali Mustafa Tutulmaz'ın makamına geçti, koltuğuna oturdu.

Sembolik Vali 6-A Sınıfı öğrencisi Yağmur Uzun'un ilk talimatı ise deniz manzaralı bir kütüphane isteği oldu.

Gazetecinin sorularını cevaplandıran sembolik Vali Yağmur Uzun, deniz manzaralı kütüphane yapılmasını istiyorum talimatını verdi.

Sembolik Vali Yağmur Uzun, "Zonguldakı çok seviyorum" dedi

Zonguldak'ın eğitim durumunu yeterli ve başarılı bulduğunu da belirten sembolik Vali trafik sorunu ile ilgili olarakta trafik polisi sayısının daha da arttırılması gerektiğini ifade etti. 
Yüzyüze eğitimin daha güzel olduğunu da belirten minik Vali öğretmenlerini çok özlediğini ifade etti.

Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada, "23 Nisan'ı pandemi süreci dolayısıyla istediğimiz şekilde coşkuyla kutlayamamaktan dolayı büyük bir ızdırap duyuyoruz. İnşallah bu pandemiden kısa sürede hep beraber el ele vererek kurtuluruz. Gerek dini bayramlarımız, gerek Milli bayramlarımızı ve özel günlerimizi hep beraber coşkuyla kutlarız İnşallah. Buna ihtiyacımız var. Artık toplum olarak da çok sıkıldık ancak başka bir yolu da yok. Tedbirleri almamız gerekiyor. Hep beraber sokağa çıkma yasağına, ev ziyaretleri bir arada bulunma gibi bu tür hususlarda çok dikkatli olmamız gerekiyor  Hep pandemiyi göz önünde bulundurmamız gerekiyor" dedi.

Zonguldak'ta günlük vaka sayısının 500'ü geçtiğini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz, "Şu anda ilimizde de daha önce değişik vesilelerle ifade ettiğimiz gibi yükselme eğilimi halen devam ediyor. 500'ü geçmiş durumdayız. İnşallah bu rakamlardan daha geri dönerizi umut ediyoruz. Yeniden geriye dönebileceğimizi ümit ediyoruz. Ancak hep beraber desteklersek, hepimiz buna uyarsak ulaşabiliriz."şeklinde konuştu.
Kurallara uymayanlara ceza kesilmesi konusunda artık daha kararlı olacaklarını ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz, "Tabii buradan şunu da ifade etmek istiyorum. Günlük hayatın devam etmesi için bazı muafiyetler var. Bazı iş kollarında sokağa çıkma ile ilgili fırsatlar verilmiş ancak bu fırsatları sadece o amaçla kullanılması gerekiyor. Sadece işi ve evi arasın da kullanması gerekiyor. Bunun dışında herhangi bir yerde kullanıldığı zaman ceza kesmek konusunda daha kararlı olacağız."şeklinde konuştu.

Sembolik Vali Yağmur Uzun'da, "23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığı gündür. Atatürk 23 Nisan Günü'nü biz çocuklara armağan etmiştir. Bizler çocuğuz ve 23 Nisan'da çok sevinçliyiz Bugün hepimiz için Neşe ve sevinç kaynağıdır" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER