Şenol Şanal, Bahçelievler'de

Şenol Şanal, Bahçelievler'de

Şenol Şanal, Bahçelievler'de

CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal Bahçelievler Mahallesinde ev toplantısı düzenleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Şanal'a ziyarette  Millet İttifakı Zonguldak Belediyesi Meclis üyesi adayları ve bir çok partili eşlik etti.

"ÜRETEN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ"

Şeffaf bir belediyecilik yapacaklarını belirten Şanal; "Bizi bu hoşgörü ile karşılamanızdan dolayı herkese teşekkür ederim.Bu şehrin kaderini değişmek istiyoruz. Şampiyonlar ligi gibi bir meclis üyesi aday listemiz var. Şehirde herkesin yüzünü güldürecek, hayır duasını alacak işler yapmak istiyoruz. Son yıllarda alt yapı sorunları ile çalışmalar oldu. Doğalgaz hattı döşemek çok meşakatli bir iş ve özveri isteyen bir iştir. Bu sebeple diğer işler derken iş biraz uzadı. Bu işler yapılırken asfalt dökeceksin dökemiyorsun. Ama artık alt yapı sorunumuz bitti. Bizim dönemimizde daha rahat seyahat etmeniz için bütün yolları, asfalt tesisi kurup asfaltlayacağız. Asfalt tesisi ile işsizlerimize iş istihdamı da sağlayacağız. 6 ay içerisinde asfalt ile ilgili bir problem kalmayacak. Parke tesisleri ve veya mobilya tesisleri kurup daha çok insanımıza iş imkanı sağlarken eksiklikleride gidereceğiz. Gençlerimize ve kadınlarımıza meslek edindirme kursları açıp üreten Zonguldak olacağız. Su ile ilgili söyleyeceğimiz ise ağzınızı musluğa dayayıp su içebileceksiniz. Suyu ucuzlatmakla ilgili yine çalışmalarımız ve projelerimiz var. Su %25 katı atık bedelleri %30 ucuzlayacak. Bazı adaylar Türkiye'de en pahalı suyu kullandığımızı söylüyor. Yalan konuşuyorlar. Vatandaşlarımız internetten baksınlar diğer iller kaç liradan su kullanıyor. Kozlu Belediyesi'nde Ak Parti var.  Kozlu'da suyun tonu güncellenen fiyatıyla 3.60 TL iken Zonguldak Belediyesi'nde su 2.80 TL dir. Şimdi biz mi en pahalı suyu kullanıyoruz ? Su hem ucuz olacak hem kaliteli olacak. Zonguldak'ta suya 5 yıldır 
zam gelmedi" dedi.

"EMEKLİLERE VE YAŞLILARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Zonguldak'tan gençlerin göç ettiğine vurgu yapan Şanal; "Emegin başkenti olan Zonguldak 17 yıldır AK Parti iktidarında emeklilerin kenti oldu. Ülkemizin ekonomik durumunu görüyor, maddi sıkıntıları yaşıyorsunuz. Kim kimsesizim diyorsa biz onun yanında olacağız. Evde bakım hizmetleri ile yardıma muhtaç insanlarımızın evde bakımını sağlayacağız." dedi.

"19 MAHALLEDE YEŞİL ALAN OLUŞTURACAĞIZ"

Mahallelerde yeşil alan oluşturmanın zorluklarından bahseden Şanal; "Mahallelerimizde yeşil alan oluşturmak mucize haline geldi. Her taraf beton oldu. Buradalarda bazı yerleri kamulaştırarak yeşil alanlar oluşturmak istiyoruz. Bunu 19 mahallede uygulamak istiyoruz. Apartmandan bozma liseler var bizim şehrimizde. Böyle bir şey olamaz. Bu hükümet döneminde cezaevii gibi okullar oluştu. Okullarımıza gereken değeri biz vereceğiz" dedi.

"PROJE HIRSIZLIĞI YAPIYORLAR"

Zonguldak ile ilgili bazı projelerin Zonguldak'ın ortak projesi olduğuna vurgu yapan Şanal;  Kızlar plajı, Kapuz ve Orta Kapuz, Lavuar Alanı gibi projeler bu şehrin ortak projeleridir. Çıkıyorlar kendi projeleri gibi, devletin projelerini alıp yayınlıyorlar. Lavuar Alanı Projesi İsmail Eşref döneminde parası verilerek ve yarışma düzenlenerek hazırlanmış bir projedir. Yiğidi öldür 
ama hakkını yeme. Proje hırsızlığı yapmanın anlamı yok. Lavuar Alanı Projesi İsmail Eşref döneminindir. İşi ehline verin bileme verin. Siz isteyin belediyeyi birlikte yönetelim. Bana güvenin destek verin." dedi.

"HİÇ BİLENLE BİLMEYEN BİR OLUR MU ?"

Diğer adaylara göre daha tecrübeli olduğuna vurgu yapan Şanal; "Ben ve arkadaşlarım bu kutsal göreve talibiz. Derman belediyeciliği olarak sosyal hayatı renklendireceğiz. Garibana, kimsesize sahip çıkmak için bu göreve talibiz. İnsanların ihtiyaçları  istekleri doğrultusunda çalışıp onları mutlu edeceğiz. Diğer adaylar tecrübesiz. 
Diğer adaylara belediyede 3 tane müdürlüğün adını sorsan bilmez. Önlerine bir evrak gelse bu evrak nasıl çözülür, nasıl yapılış anlayana kadar altı ay geçer. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Emaneti ehline verin. Sizin bir arabanız var. Şoförlük bilmeyen birine verirmisiniz?" Dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER