Şenol Şanal'dan Kamu-Sen'e ziyaret

Şenol Şanal'dan Kamu-Sen'e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal Türkiye Kamu Sen Zonguldak Şube Başkanı ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarete CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman ve CHP- İYİ Parti Meclis Üyesi adayları da eşlik etti.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA VE İCRAAT YERİDİR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Kadir Bacıoğlu; “Ben kendilerine çıkmış oldukları bu yolda başarılar diliyorum. Şenol Bey'in projelerine tabii biz de bakıyor, inceliyor, araştırıyoruz. Türkiye Kamu-sen olarak beklentimiz bu projeleri yarın seçildiğinde belediye başkanlığına oturduğu takdirde bu projelerin hayata geçirilmesi yönünde bir beklentimiz olacaktır. Türkiye Kamu Sen de ki arkadaşlarım her zaman her ortamda Zonguldak sevdalısı olduklarını defalarca dile getirmişlerdir. Biz Zonguldak’ın daha çok yaşanılabilir, refah düzeyi yüksek, işsizlik oranı azalmış bir şehir olması için Belediye başkanlarından beklentimiz büyüktür. Umuyorum Şenol Bey bunları not eder. Başkan seçilirse, biz belli bir müddet sonra kendisine bunları hatırlatırız. Çünkü biz Belediye Başkanlığı'nın çalışma ve icraat yeri olduğunu çok iyi biliyoruz. Şenol Beyden de bunları bekliyoruz. Ben ziyaretlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendisine ve ekibine iyi çalışmalar diliyorum” dedi.

“İNSAN ODAKLI BİR YÖNETİM GETİECEİĞİZ”

Ziyarette bazı projelerinden bahseden Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şanal; “Sendikalar sosyal demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Dolayısıyla sizler de bu anlamda çok önemli bir yer tutuyorsunuz. Bizim Tüm sendikalara olduğu gibi Kamu Sen içinde bakış amacımız çok anlamlıdır.  Emeğin en yüce değer olduğunu kabul noktasından hareketli hayatın kazanımları içerisinde insanlarımızın rahatını huzurunu temin etmek onların yaşam standartlarını yükseltmek hepimizin asli vazifelerinden birisidir. İnsanı yaşat düşüncesi bizim için çok önemlidir. Hizmet noktasında yaratılmışların en şereflisi insana hizmet etmek bizim için çok daha anlamlıdır.

Kaliteli hizmetleri, sorunların çözümü noktasında hız projeler ile hayata geçirmek istiyoruz.  İnsanın yaşlı olacağı ve yanında kimsesinin olmadığı, muhtaç olacağı zamanı da düşünerek, sosyal projelerimiz arasında evde bakım hizmetlerini de hayata geçirmek istiyoruz.  Artık bu şehirde istiyoruz ki hiç kimse benim kimsem yok demesin.  Şehirde yaşayan tüm insanlarımızın ölüsüne dirisine de sahip çıkacak bir yönetim anlayışını hayata geçirmek istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin sosyal belediyecilik ilkelerini her anlamda yaşatmak istiyoruz. Zonguldak'ta su hizmetlerinin çok pahalı olduğu söyleniyor.  Ancak maalesef bu doğru değildir. Ankara İstanbul Konya Antalya Sivas gibi Büyük şehirlerimiz göz önüne alındığında 2 lira 80 kuruş ton fiyatı olan Zonguldak'taki su diğerlerinden çok daha ucuzdur. Kanun gereği meskenlerde, kısaca çöp vergisi katı atık vergisi olarak çevre temizlik vergisi olarak adı geçen bu hizmet su faturasına dahil edildiği için Zonguldak'taki insanların sanki suyun çok pahalı olduğu düşüncesini katılmaktadırlar. Ankara'da 4 lira 20 kuruş olan su fiyatı hükümetin aldığı ilginç bir kararla  %30 indirimle bugün 3 lira 70 kuruş olmuştur. İnmiş hali 3 lira 70 kuruş olan ton başı fiyat Zonguldak'ta 2 lira 80 kuruştur. Son 5 yıl içerisinde hiç zam yapılmamıştır.

Ölüsüne dirisine sahip olan bir anlayışla yola çıkan bizler cenaze hizmetleri en üst seviyeye çıkarmayı düşünüyoruz.  İhbar hatları ile cenaze haberi alır almaz bir hemşiremiz bir din görevlimiz bir psikoloğumuz hemen cenaze evine ulaşıp oradaki insanların yaralarını acıları sarmak üzere hizmet edecekler. Yapılacak bütün dini görevler sosyal faaliyetler insanların acısını ortadan kaldırmakla ilgili yapılması icap eden her ne var ise kurum tarafından yapılacak.

Bir asfalt tesisi kurarak hem Zonguldak'a hem çevre belediyelere hizmet vermek üzere bu tesisi hayata geçireceğiz. Bunu tüm halkımızın tüketimine sunacağız. İstihdam yaratmak belediyelerin görevleri değil gibi görünse de biz yine bu konuda da elimizden geldiği kadar istihdamı artırmak için elimizden geleni yapacağı. Yeşil alanların artırmak yine öncelikli hedefimiz. Oyun alanları, parkları, bahçeler artırmak yine hedeflerimiz arasındadır. Emeklilerimizin eşi ile doyasıya oturup bir çay içeceği, dinlenebileceği mekanlar oluşturmak istiyoruz.

Sokak Hayvanları için operasyonların yapılacağı, hayvanların ihtiyaçlarını karşılayacak bir hayvan hastanesinide hayata geçirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2019, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER