SERA OSB ALT YAPI İHALESİNE ÇIKACAK

SERA OSB ALT YAPI İHALESİNE ÇIKACAK

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 2016 yılında kurulma çalışmalarına başlanılan, Zonguldak – Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas ( SERA ) Organize Sanayi Bölgesi’nin Altyapı İhalesine çıkma aşamasına gelindi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yerinde incelemelerde bulunmak, ihale öncesi yapılan çalışmaları gözden geçirmek üzere heyet halinde Zonguldak’a geldiler.

Heyette; Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, Şube Müdürleri Aylin İnam ve Recep Durukan , Mühendisler Murat Bilir ve Hasan Uzal yer aldı.

Bakanlık heyetini Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu ve Sera Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Özgür Okur karşıladı.

İlk gün Sera OSB ‘de fiziki incelemelerde bulunan heyet, ikinci gün Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret etti.

Valilikte yapılan toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı’ da katılım sağladı. Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantı, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’in açılış konuşması ile başladı.

Demir; 2016 yılında SERA OSB kurulum çalışmalarına başladıklarını, tek sektörlü olan Zonguldak Ekonomisinde Sektörel çeşitliliği sağlamak üzere yola çıktıklarını, öncelikli olarak bir fizibilite hazırlandığını, devamında yer seçimi ve yer tahsisi yapıldığını ve OSB tüzel kişiliğinin oluşturulduğunu ifade etti. 

Genel yerleşim planları ve üst yapı modül projeleri ve parselasyon planlarının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandığını , Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından ihale edilen alt yapı projelerinin yapım işinin tamamlandığını ve ihaleye çıkılacak aşamaya geldiğini , bugün yapılacak çalışmalar ile ihale öncesi hazırlıkların tamamlanacağını ifade etti.

Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç 2021 yılı başında Sera OSB alt yapı ihalesine çıkılacağını ve alt yapı işinin 2021 yılında bitirilmesini beklediklerini söyledi.

Bu ziyarette Zonguldak’ta kurulması düşünülen Manda OSB ve Su Ürünleri OSB ile ilgilide görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, SERA OSB ile ilgili gelinen noktadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Manda OSB ve Su Ürünleri OSB ile ilgili çalışmalara da destek verdi. Bu alanlarda da önemli fırsatlar var. Bugün konuşmaya ve çalışmaya başladığımız projeler, birkaç yıl sonra yatırım aşamasına geliyor. 

Sera OSB’de olduğu gibi Manda OSB ve Su Ürünleri OSB’de de birkaç yıl içerisinde yatırım aşamasına geçileceğini düşünüyorum dedi. Valilikte yapılan toplantının ardından heyet Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına geçerek  gün boyu alt yapı projeleri üzerinde çalıştı. Alt yapı projelerine son hali verildi. Sera Organize Sanayi Bölgesi alt yapı ihalesine 2021 yılı başında çıkılması ve yıl sonuna kadar alt yapı inşaatlarının tamamlanması planlanıyor. 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2020, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER