Şiddet, insanlık ayıbıdır!..

Şiddet, insanlık ayıbıdır!..

Şiddet, insanlık ayıbıdır!..

25 kasım pazar günü kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası mücadele günü olması nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar ilçe müdürlüğü ve kent konseyi işbirliği ile yürüyüş düzenlendi. Devrek Kent Konseyi Adına Kadın Meclisi Başkanı Naciye Külah’Konu ile yaptığı konuşmasında şunları ifade etti.25 Kasım, Dominik Cumhuriyeti’ nde 1960 yılında insanlık ayıbı diktatörlüğe karşı fikri ve haklı mücadelesini veren üç kız kardeşin vahşice katledilişinin bütün dünyada yankı uyandırması üzerin kabul görmüş; “ Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Dayanışma  ve Mücadele Günüdür “      

Şiddet bir insanlık suçu ve ayıbıdır. Değil kadına, erkeğe, çocuğa, gence, yaşlıya insanın hiçbir cinsine, vasfına şiddetin hiçbir şekli veya türünün uygulanması kabul edilemez. Şiddete başvurma gelişmemişliğin, bilinçsizliğin ve yetersizliğin bir göstergesidir.      

Günümüzde en aydın toplumlardan en geri kalmışlarına kadar, maalesef en çok da kadınlarımız şiddete maruz kalmaktadır.  Türkiye’de kadın, taraf olduğumuz uluslararası belgelere ve yasal düzenlemelere rağmen fiziksel, duygusal, ekonomik şiddetle ve acımasız emek sömürüsüyle karşı karşıya bulunuyor.  Evde, işte, okulda, sokakta, karakolda fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalan, çocuk yaşta evlenmeye zorlanan kadınların, namus veya töre adı altında yaşam hakları ellerinden alınıyor. Kadınlarımız daha çocuk yaşlardan itibaren en büyük şiddeti en yakınlarından; babalarından, eşlerinden hatta oğullarından görüyor.    Kadının fiziki gücünün erkeğe göre yeterli olmaması şiddete maruz kalmasına neden olamaz.  

  Onurlu ve huzurlu bir yaşam için ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE HAYIR” diyor ve KINIYORUZ.  İnsan hakları mücadelesinde, kadına yönelik her türlü ayrımcılığı; emeğine, bedenine ve kimliğine yönelik şiddeti reddediyor, demokrasiye ve eşit yurttaşlığa gönülden bağlı herkesi birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”konuştu.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER