Sıfır Atık Belgesi alan ilk kamu kurumu oldu...

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN ÜLKE GENELİNDE BAŞLATTIĞI, ATIK OLUŞUMUNUN AZALTILMASI VE ATIKLARIN KAYNAĞINDA AYRIŞTIRILARAK ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRILMASINI AMAÇLAYAN “SIFIR ATIK PROJESİ” NE DESTEK VEREN TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU, ATIK YÖNETİM SİSTEMİNİ KURARAK “SIFIR ATIK BELGESİ” Nİ BAĞLI TÜM BİRİMLERİ İÇİN ALMAYA HAK KAZANAN ZONGULDAK’TAKİ İLK KAMU KURULUŞU OLDU.

Sıfır Atık Belgesi alan ilk kamu kurumu oldu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ülke genelinde başlattığı, atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ülke ekonomisine kazandırılmasını amaçlayan “Sıfır Atık Projesi” ne destek veren Türkiye Taşkömürü Kurumu, atık yönetim sistemini kurarak “Sıfır Atık Belgesi” ni bağlı tüm birimleri için almaya hak kazanan Zonguldak’taki ilk kamu kuruluşu oldu.

TTK tarafından “Sıfır Atık Projesi” kapsamında; 900 adet sıfır atık iç mekan biriktirme kutusu ve 64 adet mobil konteyner alınarak hizmet binalarına dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca, atıkların lisanslı tesislere gönderilinceye kadar biriktirileceği 8 adet atık geçici depolama alanı oluşturuldu.

Yapılan çalışmalar doğrultusunda 2019 yılından bu tarihe kadar 16 ton kağıt atık, 1 ton plastik atık, 300 kilogram cam atık, 1 ton bitkisel atık yağ, 25 ton endüstriyel atık yağ ve 3 ton atık motor yağı toplanarak 270 ağacın kesilmesi önlendi ve 444 metreküp su ile 72 kilowatt saat enerji tasarrufu sağlandı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2020, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER