'Sığ siyaset ve polemikler yüzündün kaybettik'

'Sığ siyaset ve polemikler yüzündün kaybettik'

'Sığ siyaset ve polemikler yüzündün kaybettik'

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
CHP’li grubun kendine yönelttiği eleştiriler yanıt veren Başkan Alan, muhalefetin de görüşlerine saygı duyduklarını söyledi. 
HAZIRLIKLARIMIZ TAMAMLANDI
Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan: “Belediyemiz ve çalışanlarımızla birlikte kurban bayramı hazırlıklarımızı tamamladık, önlemlerimizi aldık. Vatandaşlarımızın hiçbir sıkıntı yaşamadan huzurlu bir şekilde bayram geçirmeleri için elimizden gelen gayreti gösterdik. Tedbirlerimizi aldık, arkadaşlarımızla toplantılarımızı yaptık inşallah hiçbir sorun yaşamadan sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde geçiririz. Zonguldaklı hemşerilerimin ve İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum, Rabbim birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi daim kılsın, hep beraber nice bayramlara.
‘HEPSİNİN GÖRÜŞÜNE SAYGILIYIZ’
CHP ve MHP’li arkadaşlarımızla beraberiz görüşlerini alarak birlikte karar verme taraftarıyız, meclis öncesi ve sonrasında hep beraberiz bunu da yapmak zorundayız. Biz yeni Zonguldak diyerek yola çıktık. Bütün arkadaşlarımızın meclis üyesi olsun siyasi partilerden olsun hepsinin görüşlerine saygı duyuyoruz. Yapı gereği öyle insanlarız zaten, bizim göremediklerimizi arkadaşlarımızın görme şansı olabilir. Amaç Zonguldak hizmet alsın. Zonguldak bizim memleketimiz, burada meclise seçilmiş olan her arkadaşımızın derdi olduğunu biliyorum. Tabi siyasi tarafında var şuan onlar muhalefet oldukları için bunlar konuşulacak, ben hepsinin görüşüne saygılıyım.
‘BENİM NASIL PAYLAŞIMCI OLDUĞUMU HERKES BİLİR’
Yıllardır bizden önce burayı yöneten arkadaşlarımız bu söylemleri söyleyen arkadaşlarımız buradaydı, şimdi ben sadece bu kadar diyeyim kamuoyunun yorumuna bırakayım. Keşke bu arkadaşlarımız şu 4 ayda gösterdiği hassasiyeti bundan önceki iki dönemde de göstermiş olsalardı da Zonguldaklı hemşerilerimizde 2019 yılında bu sorunlarla karşı karşıya kalmasaydılar. Çünkü o zaman mecliste biz muhalefetteyken hep olumlu yapıcı olmaya çalıştık. Tek adamlık sistemi diye bir kelime etmiş Atınç bey  benim öyle bir yapım olmadığını herkes biliyor. Benim paylaşımcı ve her görüşe saygılı olduğumu istişareye ne kadar önem verdiğimi herkes bilir. Ben yıllarca idarecilik yaptım. İnsanların nasıl motive edilip yüksek verim alınacağı konusunda eğitimler aldım ama bunlar tabi Allah vergisi şeyler. Şu anda birden radikal kararlar alıp sistemi değiştirme şansımız yok. Yavaş yavaş gözlemleyerek ve görerek eksikleri fark ettikçe tabi ki müdahale ediyoruz.
‘KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ!’
Ekibimizi ve çalışma arkadaşlarımızı tabi ki kuracağız. ben gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum ve kendilerinden şunu rica ediyorum. Biz CHP’li belediyelerin bazı yaptıklarını basında görüyor ve okuyoruz. Bizim onlar gibi olma şansımız yok. Bunları söylediklerine göre akıllarında şöyle bir şey var, hani derler ya kişi kendinden bilir işi! Biz bunu başında söyledik yine altını çizerek söylüyoruz siyasi görüşüne bakmaksızın çalışanlarımızın mesai arkadaşlarımızın hepsi bizim başımızın tacı. İşlerini düzgün yaptıkları sürece Zonguldak için verilen görevleri düzgün yerine getirdikleri sürece bizim kimsenin siyasi görüşü ile ya da dünya görüşüyle bir sıkıntımız olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Ben bu arkadaşlarımızın diğer belediyelerde de aynı hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum.
‘YÜRÜMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK’
Zonguldak adına hep söylediğim gibi Zonguldak’ımızın karşılıklı polemiklere ihtiyacı yok, istişare ederiz Atınç Bey’le uzun yıllara dayanan ağabey kardeş hukukumuz var, sohbetimiz var. Zaten görüşüyoruz dediğim gibi onların teşkilatı da onların muhalefet görevini yerine getirmelerini istiyor. Bunlar olacak, kazananın Zonguldak olacağı 5 seneyi geçireceğiz. Ben gözlemleyerek ve radikal kararlar almak için bekliyorum, acelemiz yok. Yanlış yapmaktansa Zonguldak’ın kaybedecek bir dakikaya tahammülü yok hep ne dedik koşmak için yetki istiyoruz yürümeye tahammülümüz yok. Biz Zonguldak’ı yarının büyük şehir moduna hazırlayalım kentsel dönüşüm projeleri ve çocuklarımızın yarınları için uğraşıyoruz. Ama ne yazıktır ki sığ siyaset ve hedefe ulaşmayan polemikler yüzünden hepimiz kaybettik. Bunun partisi yok herkes siyasetle uğraşmıyor siyasi görüşü de olmayabilir. Sadece ekmek parası derdinde olan vatandaşlarımız da var ve onların tek isteği hizmet büyük bir beklenti var yıllardır süren hizmet açlığı ufak sorunlarını bir dere ıslahını çözememiş bir Zonguldak var hepimizin hataları eksikleri var biz hepsini göğüslüyoruz ama bunları çözecek olan yine o meclisteki seçilmişler tartışarak doğruyu bulmak zorundayız ben CHP’li arkadaşlara teşekkür ediyorum görüşlerine saygımız sonsuz inşallah konuşarak ve paylaşarak ortak çözeceğiz.
‘ASFALT İHALESİ YENİDEN YAPILACAK’
Asfalta  bayramdan sonra başlayacağız, ihaleyi sonra yapacağımız da doğru. Biz ihaleyi iptal etmiştik ayın 26'sında yenileyeceğiz. İhale süreci bittikten sonra da asfalt çalışmaları devam edecek ama biz bayram sonrasında kendi imkanlarımızla Ankara'daki görüşmelerimiz sonucunda bir iki yere dokunuş yapacağız. Zonguldak'ta tekbir ile çivi çakılmamışken 4-5 ayda arkadaşların bu derece hassasiyet göstermesi hem sevindirici hem düşündürücü. Yani bize inanın vatandaştan çok daha iyi takip ediyorlar. Muhalefet görevlerini yapıyorlar ama o konularda tecrübeli bir partiyiz. Tecrübeli bir teşkilatız bizim 3 vekilimiz Belediye Başkanı olarak ben hepimiz bu teşkilatlardan geldik teşkilat içinde il başkanımızdan aşağıya kadar hepimiz birlik beraberlik içindeyiz.
‘ORTAK AKILLA HAREKET ETMEYİLİZ’
TOKİ yetkililerle telefonla görüştüm bayram sonu inşallah şehrimize davet edip artık son şeklini verip ondan sonra da Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimize Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızla  tekrar bir harmanlayıp onların da görüşlerine danışarak  artık Zonguldak'ın  çarşı merkezinde yıllardır bekleyen bana göre en değerli alanını projelendirilip vatandaşımızın hizmetine sunacağız.  O yüzden de dediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi şuan kendi teşkilatları tarafından verilen muhalefet görevini yapmakla mükellef, söylemlerini ben ona yoruyorum. Biz de muhalefet olduğumuz zamanlarda bunları yaptık. Bunlar siyasetin doğasında var onlar bu konularda siyasetini yapacak muhalefet edecek bizler cevap vereceğiz ama hedef şu olması lazım. Ortak akılla hep beraber Zonguldak'ın faydası olan neyse şahıslar üzerinden değil olaylar üzerine konuşmamız lazım. Bunların hepsi gelip geçici baki olan Zonguldak'tır. Çünkü biz burada yaşıyoruz burada yaşayacağız gözümüzü burada açtık burada kapatacağız. Zonguldak'ın 20 yıl mı 30 yıllığına rahatlatacak projemizi milletvekillerimizden Ankara yanında burada da Sayın valimizden bütün kurumumuza devlet olarak bütünleşerek ve inşallah yapacağız.
‘TALEPLER BİZE DE GELİYOR’
Her gün onlarca taleple karşılaşıyoruz. Ama dediğim gibi şehrimizin aciliyetleri var, ben tabii ki yavrularımız için kaydırak ve  lunapark olmasını isterim,  bu taleplerinin hepsini bizde alıyoruz. Çünkü talepler bizlere ulaşıyor, özetle halk günlerimizden ya da bizim mahalle ziyaretlerimizde ya da bireysel olarak sosyal medya aracı da gençlerimiz bile bana ulaşıyorlar.
‘KEŞKE MANOLYA PARKI BELEDİYE İŞLETSEYDİ’
Ahmet Çınar valim zamanında iptal edildi. Sonra tekrar ihaleye çıktı bu arkadaşımız ihaleye girip aldı. O zaman biz görevde değildik, onunla ilgili benim bir şey deme şansım da yok. Ama tabii ki Sayın Valimin söyledikleri çok doğru haklı keşke orayı Zonguldak Belediyesi isteseydi. Şimdi büyük şehirlerde ve diğer belediyelere görüyorsunuz halka açık Sosyal Tesisleri var belediyenin kendi işlettiği. Gönül isterdi ki bizim dönemimizde olsaydı bizim taraftan yetseydi. Ama şu an yapacak bir şey yok arkadaşımızın sözleşmesi var oraya da bayağı masraf etmiş ben süreci baştan beri geldiğimden beri takip ediyorum, ilerleyen zamanda bakmak kaydıyla Zonguldak'taki zaten sınırlı sayıda olan vatandaşımıza denizimizin oluşturabileceğimiz böyle sınırlı sayıdaki yerleri belediye tarafından yönetilmesi benim tabii ki vatandaşın da böyle düşüneceğini inandığım için söylüyorum.” (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 12:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
N.t
N.t - 5 yıl Önce

Mahalle lerde çocuklar imizin oynayabileceği bir park gerçekten yok yollarda oynuyolar ben Bursa'dan taşındım bırakın mahalleyi her sokak arasında parkve sosyal tesisler

SIRADAKİ HABER