"Sıkıntılar bugüne mahsus değil"

"Sıkıntılar bugüne mahsus değil"

"Sıkıntılar bugüne mahsus değil"

Manevi İlkeli ve Liyakatli Sendika (Mil Sağlık Sen) Zonguldak İl Temsilcisi Barış Fidan, son günlerde üniversite hastanelerinde yaşanan mali sıkıntılara dikkat çekti.

Fidan yapmış olduğu yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “ Bir süredir gündemde yeniden yer bulan, üniversite hastanelerinin mali yapılarındaki eksikliklerin insan hayatına etki etmeye başlamasını üzülerek takip ediyoruz. Mevcut sıkıntılar bugüne mahsus olmayıp, uzunca bir zamandır bariz sinyaller vererek düğüm haline gelmiştir. Üniversite hastanelerinin borçlarının çevrilemez hale gelmesinde en büyük faktör, Sağlık Uygulama Tebliği ile belirlenen fiyatların 10 yılı aşkın bir süredir güncellenmemiş olmasıdır.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden fiyatlarının güncelleneceği yönünde açıklamalar yapılmış olsa da, bu zamana kadar hayata geçirilen bir iyileştirme olmamıştır. Oysa ki, geçen süreçte hastanelerin en büyük gider kalemlerini oluşturan, tıbbi malzeme, yemek, temizlik, işçilik, elektrik ve ısınma gibi başlıca zorunlu ihtiyaçların fiyatlarında büyük artışlar olmuştur.  Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarında bugünden yapılacak bir iyileştirmenin, kısa zamanda üniversite hastanelerine katkı sağlamayacağı da kesindir. Şu durumda mevcut borçların kamu bankaları aracılığı ile yapılandırılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Pek çok sektöre yapılandırma kolaylığı sağlayan bankalarımız bunu yapabilecek güçtedir. İnsan hayatının hiç bir maddi değer ile ölçülemeyeceği düşünülerek, hastanelerin borç yapılandırması hızlı bir şekilde gerçekleştirilmelidir” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2019, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER