“SOKAK HAYVANLARI İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?”

GÖKÇEBEY KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİ HAYVAN HAKLARINA DİKKAT ÇEKTİ

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?”

Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Bölümü Kongre ve Fuar Organizasyonu öğrencileri tarafından düzenlenen Hayvan Hakları Toplantısı, 24 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Zonguldak Ateş Böceği Derneği Genel Koordinatör Burak Özdemir, Halkla İlişkiler Koordinatörü Bengi Su Gölpunar, Sokak Hayvanları Birim Koordinatörü Melih Kurtgül, Proje Birim Koordinatörü Zafer Muş ve Üniversitemiz Öğr. Gör. Hale KIYCI katılım sağladı.

“İHTİYACI OLAN HER YERE SEVGİNİN IŞIĞINI GÖTÜRECEĞİZ”

Toplantıda konuşma yapan Ateş Böceği Derneği Genel Koordinatörü Burak Özdemir, Gökçebey Mithat Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek derneğin çalışmalarından bahsetti. Ardından Dernek Halkla İlişkiler Koordinatörü Bengi Su Gölpunar, Derneğin kuruluş amaçlarını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz üniversite öğrencilerinin öncülük ettiği, sivil toplum kuruluşuyuz. Neden ismi Ateş Böceği? Ateş böcekleri, dünyada en iyi senkronize şekilde hareket eden böceklerdir. Bu sayede ekip çalışmasının önemini vurgulamak istedik. Biliyorsunuz ki, karanlığa ışık götürürler. Biz ihtiyacı olan her yere sevginin ışığını götüreceğiz” dedi. Derneğin Proje Birim Koordinatörü Zafer Muş da öğrencilere sokak hayvanları konusunda bir sunum yaptı. Muş, sunumunda modern dünyanın hayvanlara olumsuz etkileri konusunda çarpıcı örneklere yer verdi. Olumsuz şartlar altında gördüğümüz hayvanlarla ilgili nerelere başvurmamız gerektiğini, hangi kamu kuruluşunun bizlere nasıl yardımcı olacağını anlattı.  

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?”

Toplantıda son olarak Üniversitemiz Öğr. Gör. Hale KIYCI söz aldı ve şunları söyledi: “Sokak hayvanları ile ilgili toplumda farkındalık oluşturmak çok önemli. Onların daha iyi şartlarda yaşamaları konusunda hepimizin sorumlulukları var. Bizler sokak hayvanları için neler yapabiliriz? Barınakları ziyaret edebilir, hayvanların eksikleri konusunda tespitler yapabiliriz. Gönüllü olarak çalışmalara katılabiliriz. Çevremizi sokak hayvanları konusunda bilinçlendirebiliriz.” Barınakların sokak hayvanlarının yaşaması için geçici çözüm yerleri olduğunu ve sahiplenme konusunun daha çok gündeme gelmesini gerektiğini belirten Kıycı, sokak hayvanlar için gönüllü olarak çalışmalar yapan öğrencilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.    

Etkinlik sonunda Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Aysu Aysel tarafından Ateş Böceği Dernek Genel Koordinatörü Burak Özdemir’e ve Öğr. Gör. Hale KIYCI’ya teşekkür belgesi ve armağanları takdim edildi. Ardından öğrencilere sokak hayvanlarını beslemeleri için kedi ve köpek dostluk mamaları dağıtıldı.  

Gündem

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER