Şov yapma!’

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’dan Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a gönderme

Şov yapma!’

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı da eleştiren söylemlerde bulundu. 
‘SORUN VARSA ÇÖZECEK OLAN İKTİDARIMIZDIR’
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın şov yaptığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun: “TOKİ çalışması uzun zamandan beri devam ediyordu. 1. Etap ta sona yaklaşıldı, geçtiğimiz günlerde de kurası çekildi. Biz hak sahibi arkadaşlar ile defalarca görüşmeler yaptık. Mağdur olan hak sahiplerinin bahsettiği konular ile ilgili iyileştirmeler yapıldı. Tekrar bir kura çekilişi oldu. Aksaklıklar giderilmiş oldu. Eğer hala aksaklık varsa bunlar hükümetimizin, iktidar partisinin çözeceği konudur. Bununla ilgili bize daha farklı şeyler gelirse biz gerekli yerler ile görüşürüz. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilinin oraya gidip o şekilde şov yapmasının Zonguldak’a ve bölgemize faydası yoktur. Orada yıllardan beri TOKİ ile ilgili çalışma var. TOKİ’nin görüşmelerinde başta önceki milletvekillerimiz, şimdiki vekillerimiz olmak üzere biz defalarca Ankara’da ki yetkililer ile bu görüşmeleri yaptık. Bir yere kadar götürdük. Bu işin içinde TTK vardı, Hak sahipleri vardı. Bunları karşılıklı birileri ile görüştürerek mutlu sona erdik. O bölge şuanda hızlı bir şekilde devam ediyor. TOKİ’de yanlış anlaşılmadan dolayı ilk başta bir kura çekilmişti. 1. Etap ile 2. Etap’a bazı arkadaşlar ilave edilmişti, onlar kuradan çıkartıldı. Burada herkesi memnun edeceksin diye bir şey yok. Herkesi memnun edemiyorsun. İşin totaline bakacak olursak orası bittiği zaman oradaki insanlar güzel bir mekâna sahip olacaklar. Oradaki evlerin çoğunun tapuları yoktu. Şimdi herkes hak sahibi olacak orada. Daha sonraki etaplarla o bölge cazibe merkezi olacak. Bence şov yapmaya gerek yok” dedi. 
‘HEDEFİMİZ SEÇİMLERDEN ÖNCE İŞÇİLERİN İŞE ALINMASI’
TTK’ya işçi alımı konusunda görüşlerini paylaşan Zeki Tosun: “Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak mitinginde TTK’ya işçi alımında bahsettiği bin+500 işçi olarak söz vermişti. Bizde bunun takipçisi olacağımızı o günden beri söyledik. Sayın Enerji Bakanımız Zonguldak’a yaptığı seyahatte bu konu gündeme geldi, bunları görüştük. Buradaki işçi alımının nasıl olacağını konuştuk. Bunu tabi Çalışma Bakanlığı ile beraber yürütüyorlar. Bizim ilk etapta ki hedefimiz, bin işçiyi acil olarak işe aldırmak. Bunun için bakanlıklar çalışma yapıyor. Kara verildikten sonra da ivedi bir şekilde bin kişini işe alımı konusunda çalışmanın sonuna gelmiş olunacak. Bizim işçilerin hedefimiz yılbaşına kadar alınması ama belki 1-2 aya kadar sarkabilir. Hedefimiz seçimlerden önce işçilerin işe alınması” dedi. 
‘ANLAŞMA YAPILDI’
Geçtiğimizg ünlerde Erdemir ve Bereket Enerji’nin sahaları devralmasını değerlendiren Tosun: “Kandilli ve Armutçuk’ta ki ocağı ERDEMİR’e, Bağlık’taki ocağı da Bereket Enerji’ye vermişlerdi. Bununla ilgili bakanlıkların katıldığı bir toplantı oldu ve anlaşmalar imzalandı. Bunlar yakın zamanda sahaları teslim aldılar. Çalışmalara başlayacaklar ve burada istihdam artacak. Yerin altında duran taşkömürünü de çıkartıp bir kısmını ERDEMİR’de, bir kısmını ise elektrik santralinde kullanacağız” dedi. 
‘AK PARTİ SEÇİMLER ŞİMDİDEN HAZIR’
Partilerinin seçime hazır olduğunu söyleyen Tosun: “Biz seçim kararı almadan önce seçim çalışmalarına başlamıştık. Önümüzdeki günlerde Genel Merkezimizin ittifak ile ilgili bir açıklaması olacak. Ankara’da bu görüşmeler devam ediyor. Her aday adayı bizim için değerlidir. Süreç başladığı zaman bu çalışmalarımız yapılacaktır. Şuanda anketler yapılıyor, insanlar ile yüz yüze görüşülüyor. Genel merkezimizin görev verdiği bazı arkadaşlarımız geziyor. Zonguldak başta olmak üzere 8 ilçemiz ve beldelerimizi nasıl alabiliriz diye çalışmalar yapacağız. Her bölge için ayrı çalışmalarımız olacaktır. Şuanda ilçe başkanlarımız ve teşkilat başkanımız eğitimde. AK Parti seçimler şimdiden hazır” dedi. 
‘BİZDEN HABERSİZ ADAY OLAMAZ’
Aday adaylığı hakkında bilgiler veren Tosun: “Hiçbir belediye başkanımız bizden habersiz aday olamaz. Genel Merkezimizin çalışmaları var. Bizim belediye başkanları ile ilgili çalışmalarımız var. Biz bu raporları her ay Genel Merkeze sunuyoruz.  Genel Merkez belediye başkanlarıyla ilgili kendi kararını verecek’ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2018, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER