Stad Sona Yaklaşılıyor

Stad Sona Yaklaşılıyor

Stad Sona Yaklaşılıyor
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, kapalı tribün inşaatı ve butik stadyum hakkında spor kamuoyuna bilgiler verdi.  
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Kömürspor’un maçlarını kendi sahasında oynaması için kapalı tribün inşaatında ki çalışmaların hızlandığını ve eksikliklerin belirlenerek aralarında görev dağılımı yaptıklarını vurguladı. Karayılmaz ayrıca Zonguldak Kömürspor’un maçlarını kendi sahasında oynarken bir yandan da açık tribünlerde revizyon çalışmalarını yapılarak 2018 yılına kadar stadyumun dörtte üçünün biteceğinin müjdesini verdi. 
“Açık tribünlerin yapımı için 15 milyonluk ödenek çıktı
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda açık tribünlerin yapımı için ödenek çıktığını söyleyerek, “26-27 Ağustosta Futbol sezonumuz başlıyor. Öncelikle Zonguldak sporumuza bu yolculuğunda başarılar diliyorum. Umarım en başarılı şekilde ilimizi temsil edecektir. Kendilerine gönülden kurumum ve şahsım adına başarılar diliyorum. Bildiğiniz gibi yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Yeni bir yapılanmanın içerisinde de sona doğru geliyoruz. Tribün inşaatımız devam ediyor. Bu bir revizyon projesiydi ancak sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın talimatları doğrultusunda bu projenin gerçekleşmesi için talimatlarını aldık. 15 Milyonluk bir ödenek çıktı. Stadyumda müsabakalar oynanırken aynı zamanda diğer tribünlerin yapılması da planlanmakta. Bu yüzden elimizi çabuk tutuyoruz. “
“Stadyumda ki eksikler için Futbol Federasyonu yetkilileri ile bir araya geldik”
Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda maçların oynanması için Futbol Federasyonu yetkilileri ile bir araya geldiklerini ifade eden Karayılmaz, “Aynı zamanda stadyumda müsabakalar başlayacak. Müsabakaların burada oynanması için dün Futbol Federasyonu yetkilileri bir araya geldik. Onların bizden talepleri vardı. Bugünde tesislerden sorumlu müdürümüz Ayhan Taşkın, mühendisimiz ve tesis amirlerimizle bir araya geldik. Bize düşen görevi ve önümüzde ki 1 aylık süreçte neleri yapacağımızı konuştuk. Açık tribünlerde öncelikle emniyet müdürümüzle gidip stadyumu incelediğimizde bazı taşların yerinden oynadığını görmüştük. Onların temizlenmesi ve güvenlik açısından sıkıntı oluşturmaması için bir çalışma başlattık. Bazı tribünleri sahaya giriş kapıları yerinden tadilat yapılıyor. Misafir seyircinin nereye gireceği orada ki konaçlandığı güvenlik tehdit etmeyeceği şekilde onları orada nasıl misafir edebiliriz. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Görev dağılımı yaptık ”dedi. 
“Yedek kulübelerinde futbolcu sayısı arttı”
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, yeni sezonda yedek kulübelerinde futbolcu sayısının arttığını ifade ederek, “Biliyorsunuz bu sene yedek kulübelerinde ki futbolcu sayısı arttı. Dolayısıyla Türkiye’de ki tüm stadyumlarda böyle bir yeniden yapılandırma gerçekleşecek. Yedek kulübelerinin yeni haline uygun hale getirmek için bir çalışmamız var. Skor board, şeref tribünü, basın  tribünü nasıl yere yerleşecek, ses sistemi , turnikeler jeneratör bu gibi müsabakalar oynaması için eksikleri tamamlıyoruz ”şeklinde konuştu.  
“Maçlar oynanırken açık tribünlerin inşaatına başlanacak”
Zonguldak Kömürspor’un maçlarını kendi sahasında oynarken bir yandan da açık tribünlerin inşaatına başlayacaklarını ifade eden Karayılmaz, “Biz sayın Bakanımızın ilimizi ziyareti sırasında bu konuyu gündeme getirdik. Başkanımızın ve sayın Valimizin olduğu bir toplantı yapıldı. Bu konuyla ilgili bakanımız bizi talimatlandırdı. Genel Müdürümüzde aynı şekilde o talimatı aldı. Ödenek çıktı. Şimdi planlama yapıyoruz. Önümüzde ki futbol sezonunun içerisinde mutlaka kazmayı vurarak maçlar oynanırken burada en az iki parçasının daha 2018’de biteceğini ben söylüyorum. Bu çalışma bugünün çalışması değil. Bir yıldır bunun üzerinde görüşmelerimiz oldu. Milletvekillerimiz bu konu üzerinde durdu. Ancak kamuoyunda olan proje gerçek bir projedir. 2018 yılında Zonguldak’ın iki tribünü daha olacak. Sonra bir tribün kalacak sonra çevre düzenlemesi gibi ufak tefek işler kalacak. Araç parkı gibi ciddi sorunlar var. Dış sorunları da önemsiyoruz. Güzel bir stadyumumuz olacak. Belki 4’te 1’i 2019 sarkabilir. Çalışmanın sonuçlanacağını söyleyebilirim. Kale arkalarına da amatör spor kulüplerimizin soyunma odalarını yapmayı planlıyoruz. 
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER