Su kabağı fazla yaşamaz!

Su kabağı fazla yaşamaz!

Su kabağı fazla yaşamaz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım’ın hafta içi yaptığı, “İYİ Parti kongre yaparak diğer partilere demokrasi örneği veriyor” açıklamasına cevap verdi. İma yollu açıklamalarda bulunan Başkan Güney, “Biz CHP’ye koca çınar deriz. Koca Çınar’ın yapacağı çok işler vardır. Koca Çınar büyük gövdesiyle uzun yaşar ve her yeri kaplar. Fakat su kabağı bir yere kadar büyür. Daha sonra ise fazla yaşamaz. Biz ekseriyeti bu örneği veririz. CHP Türkiye’de bir dengedir” dedi.
Dalgalanan Dolar kuru üzerine değerlendirmelerde bulunan CHP’li Güney, “Türkiye bizimdir. Türkiye için ekonomik anlamda ortaklaşa karar almalıyız. Yani inatla bu iş gitmez. İnsanları tekrar döviz bürolarına, kuyumculara çağırıp bu işler düzelmez. Ekonomik önlemler almamız lazım. Öncelikle iş üretmemiz lazım. Bu zaman kadar hep satarak geldik. Artık satacak bir şey kalmadı. Kanal İstanbul projesi öncelikle rafa kaldırılmalı. Ülke sıkıntılara girmemeli. En kısa zamanda” ifadelerini kullandı.
“SU KABAĞI”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım’ın hafta içi yaptığı, “İYİ Parti kongre yaparak diğer partilere demokrasi örneği veriyor” açıklamasına cevap vererek, “Biz bu konuda fazla bir polemiğe girmek istemiyoruz. Biz kendi içimizde yaşadığımız sorunları kendi içimizde çözeriz. Biz CHP’ye koca çınar deriz. Koca Çınar’ın yapacağı çok işler vardır. Koca Çınar büyük gövdesiyle uzun yaşar ve her yeri kaplar. Fakat su kabağı bir yere kadar büyür. Daha sonra ise fazla yaşamaz. Biz ekseriyeti bu örneği veririz. CHP Türkiye’de bir dengedir. Cumhuriyetin korunmasında öncülük yapan bir partidir. Tabi şimdi Sayın Başkan kongreye gidebilir. Kongrelerini yapabilirler. Biz aylar önce kongremizi yaptık. Ayrıca genel başkanımızın İYİ Parti’nin seçimler eğirebilmesi için büyük bir hamle yapmıştır. Bu hamle nedir? İYİ Parti’yi CHP meclise sokmuş ve seçime girmesini sağlamıştır. Bu noktada demokrasi kahramanı 15 kardeşimiz vardır. Bu arkadaşlarımız Türk halkının karşısına CHP’yi çıkarmışlardır. Ben yeni kongrelerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“İNATLA BÖYLE GİTMEZ”
Dalgalanan Dolar kuru üzerine değerlendirmelerde bulunan CHP’li Hakkı Güney, “Dolar için bundan bir ay önce bir arkadaşın 6 liranın üstüne çıkacağını söylemişti. Ben kendisine neden böyle söylüyorsun demiştim. Kendisini ekonominin iyice kötüye gittiğini ve yabancı yatırımların Türkiye’den uzaklaşacağını belirtmişti. Sene sonu olmadan da 7,50 olur diye de eklemişti. Yani bu kadar net konuştu. Tabi şu anda Türkiye için tehlike çanları 1 sene önceden çalmaya başlamıştı. İktidar yöneticisi arkadaşlara muhalefet ile ortak çalışma noktasında çağrıda bulunmuştuk. Siyasi partilerin genel başkanları daha önce açıklama yapmıştı. Türkiye bizimdir. Türkiye için ekonomik anlamda ortaklaşa karar almalıyız. Yani inatla bu iş gitmez. İnsanları tekrar döviz bürolarına, kuyumculara çağırıp bu işler düzelmez. Ekonomik önlemler almamız lazım. Öncelikle iş üretmemiz lazım. Bu zaman kadar hep satarak geldik. Artık satacak bir şey kalmadı. Kanal İstanbul projesi öncelikle rafa kaldırılmalı. Ülke sıkıntılara girmemeli. En kısa zamanda” ifadelerini kullandı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER