SÜZEK KANYONU, BAKKA DESTEĞİYLE TURİZME KAZANDIRILDI

SÜZEK KANYONU, BAKKA DESTEĞİYLE TURİZME KAZANDIRILDI

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde Süzek Kanyonu’nda bulunan şelaleler BAKKA’nın desteklediği proje ile turizme kazandırdı.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nın destek verdiği proje ile Gökçebey’de Gaziler ve Namazgah köyleri arasında bulunan Süzek Deresi’nin ıslah çalışmaları yapılarak içerisinde bulunan ve kendine özgü güzellikleriyle doğa harikası olan şelaleler turizme kazandırıldı.
Gökçebey Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ile BAKKA arasında imzalanan destek sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilen projenin sözleşme bütçesinin 333 bin 730 TL olduğu, destek miktarının ise 177 bin 452 TL olduğu kaydedildi.
BAKKA’nın projeye ilişkin açıklaması şöyle:
“Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) bölgenin kalkınma potansiyelini harekete geçirmek amacıyla özel sektör yatırımlarına sağladığı desteğin yanısıra kalkınmaya katkı sağlayacak ar-ge, sanayi, sosyal, kırsal ve turizm alt-yapı projelerine de destek sağlamaktadır. Doğa ve kültür turizmi kapsamında önemli bir potansiyele sahip olan bölgenin, doğa turizm altyapısına destek sağlayarak bölgenin turizm sektöründe hak ettiği yere ulaşması amaçlanmıştır.
Bu kapsamda gerçekleştirilen onlarca projeden biri olan Süzek Kanyonu Macera Parkuru başarılı bir şekilde uygulanmış ve macera ve doğa tutkunlarının ilgisini çekmeye başlamıştır. Proje ile Bodac, Gaziler ve Namazgah köyleri arasında bulunan Süzek Deresi’nin ıslah çalışmaları yapılarak içerisinde bulunan ve kendine özgü güzellikleriyle doğa harikası olan şelalelerin turizme kazandırılması sağlanmıştır.
Yöreye gelen yerli ve yabancı turistlerin rekreasyon ve dinlenme, yeme-içme gibi ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir mekan proje kapsamında bölgeye kazandırılmıştır. Süzek Macera Parkuru, Gökçebey ve Yenice ilçeleri ile çevresindeki diğer destinasyonlarla sinerjik ilişkiler kurabildiğinden tur sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Hedefi Batı Karadeniz'in doğal güzelliklerinin tanıtımını yaparak turizme açmak ve bu sayede Gökçebey ilçesinin turizm potansiyelini harekete geçirmek olan proje başarı ile sonuçlanmış ve amacına uygun bir şekilde değerlendirilmektedir.  Özellikle hafta sonu macera ve doğa tutkunlarının akınına uğrayan parkur, giderek ülke çapında tanınırlığını artırmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER