TAM KAPANMADA BAHÇELERİNİ EKEREK ZAMAN GEÇİRİYORLAR

TAM KAPANMADA BAHÇELERİNİ EKEREK ZAMAN GEÇİRİYORLAR

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 17 günlük tam kapanma sürecinde vatandaşlar, zamanlarını aldıkları ve kendi yetiştirdikleri fideleri bahçelerine ekerek zaman geçiriyor. Vatandaşlar zaman geçirmekle birlikte kendi aile bütçelerine katkıda sağlıyor.

Ereğli’ de yaşayan vatandaşlar, tam kapanma kısıtlaması öncesinde fide satış dükkanlarına akın etti. İki haftadan uzun sürecek olan tam kapanmada aldıkları fideleri gerek bahçelerine gerekse de evlerinin yakının da toprak alana eken vatandaşlar kapanma sürecinde hem vakit geçirmek hem de elde edecek ürünlerden aile bütçesine katkı sağlamak için kazma salladı.

Evli ve 2 çocuk annesi olan ev hanımı Şükran Balaban, evinin yan tarafından ki toprak alanı değerlendirm4ek amacı ile pırasa, çilek ve benzeri sebzeleri ektiğini söyledi. Balaban konuşmasın da zaman zaman bahçe ile uğraştığını sokağa çıkma kısıtlamasının da kendileri için bir fırsat olduğunu kaydetti.

Elmatepe Mahallesi sakinlerinden Selami Öztürk konuşmasında “Bu tarla sokağa çıkma yasağı olsa da olmasa da ekilecek. Şimdi ekmezsek eğer zamanı geçecek. Bu seferde toprak kuruyacak. Diktiğimiz fideler yeşermeyecek. Sulamamız gerekecek. Burada da su yok. Bidonlarla taşıyoruz. O yüzden yağmur yağmış toprak yaşken dikiyoruz” dedi.

Tarla sahiplerinden Şaziye Özsoy’da tarlasına fasulye, mısır mancar gibi fideleri ektiğini söyledi.

Tarlasını eken Hatice Şam’ da konuşmasında toprakla uğraşanın güzle olduğu, enerjisini attığını ve ekilen ekinleri çocukları ile paylaştıklarını söyledi. Hatice Şam konuşmasında “ Gördüğünüz üzere fasulye dikiyorum. Çileklerim var. Bezelye yeşillik. Elinden ne gelirse. Ben satmak için yapmıyorum. Çocuklarımla paylaşıyorum. Bu sene biraz geç oldu. Ancak yine de Allah arada yağmur verirse olacak. Biz dikelim. Allah verir inşallah. Geçen senede aynıydı. Geçen senede hastalık vardı. Geçen sene de ektim. Her sene ekiyorum. Oyalanıyorum daha doğrusu. Toprakla uğraşmakta güzel. Enerjimizi de atıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2021, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER