TAM KAPANMADA VEFA SOSYAL DESTEK MERKEZİNE KAÇ BAŞVURU YAPILDI?

TAM KAPANMADA VEFA SOSYAL DESTEK MERKEZİNE KAÇ BAŞVURU YAPILDI?

Zonguldak Vefa Sosyal Destek Merkezi Sorumlusu Ali Osman Yılmaz; 17 günlük tam kapanmada Zonguldak Vefa Sosyal Destek Merkezine 494 başvuru yapıldığını söyledi.
Koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı kararıyla uygulanan 18 günlük tam kapanmada Zonguldak Vefa Sosyal Destek Merkezine 494 başvuru yapıldı. E-Devlet ve 199 hattı üzerinden sorunlarını gideremeyen vatandaşlar Vefa Sosyal Destek Merkezine başvuruyor.
Zonguldak Vefa Sosyal Destek Merkezi Valilik girişindeki Açıkkapı Şube Müdürlüğü’nde hizmet veriyor.
Vatandaşların çok değişik ve çılgın isteklerde bulunduğunu söyleyen Zonguldak Vefa Sosyal Destek Merkezi Sorumlusu Ali Osman Yılmaz;“ Zonguldak‘ta şu ana kadar gerek 112 çağrı merkezi üzerinden, Vefa Sosyal Destek Merkezine bizzat yapılan başvuru sayısı 494 oldu.Bunlara ilave olarak, ve aktif olarak görünen iki kişi var. Bugün talepte bulunmuşlar alandaki arkadaşlarımızın alışveriş mi yoksa başka bir istek mi tespiti İle birlikte toplamda 494 başvuru var.Bunlar 29 Nisan’da saat 19:00’da başlayan kısıtlamadan bugüne kadar olan başvuru sayısıdır. Vatandaşların yoğunlukla bankacılık işlem talebi oluyor. Maaş çekme izni verildiği için o tür talepleri biz karşılamıyoruz.Genelde gıda ,ilaç ilaç izin talebi yoğunlukta oldu. İnternet üzerinden sorunlarını çözemeyen arkadaşlar Vefa Sosyal Destek üzerinden sorunlarını çözmeye çalıştık”dedi. 
 Vatandaşların ilginç talepleri olduğunu da belirten Ali Osman Yılmaz;” Geçen seneydi baz alırsak Karaman beldesinde yaşayan yaşlı bir teyzemiz evde canın sıkıldığını ve bizden muhabbet kuşu istediğini söyledi.
Biz o talebi karşıladık, kuranı Kerim isteyen isteyen oldu ve onu da yerine getirdik. Geçen sene  sokağa çıkma daha sıkıydı ve doğum günü pastası isteyen çok oldu. Biz de bu isteklerini adreslerine ulaştırdık. İstekler arasında alkol isteyenlerde oldu, karantina dayım diyerek bizden sürekli talepte bulundular. 
Bazı vatandaşlarımız trajikomik ama ben karantina dayım diyerek şartları zorlamaya çalıştılar.Ramazan Bayramı’nda her gün açığız ve vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER