Tarım ve Orman Bakanından plaket aldılar

Tarım ve Orman Bakanından plaket aldılar

Tarım ve Orman Bakanından plaket aldılar

Zonguldak İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin iştirakiyle, düzenlenen törende ödüllerin  sahiplerine verildiğini açıkladı. Ödül töreninde Örgütlenmede Fark Yaratan Kadın Çiftçiler kategorisinde Devrek İlçemizde kurulu olan Devrek Güneşi Kadın kooperatifi ödül aldı. Törene Zonguldak’ı temsilen İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Cemalettin Çataklı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Engin Hasan Sarı, Ziraat Yüksek Mühendisi Elçin Sarı, Devrek Güneşi Kooperatif Başkanı Saniye Uysal ve Başkan Yardımcısı Hatice Bartu’nın katıldığı açıklandı. Ayrıca Kooperatifin ürünlerini sergilediği bir stand açıldı. Kooperatifimizin ürettiği ürünler sergilendi ve misafirlere Devrek ekmeği, Devrek simidi, beyaz baklava ve kestane balı ikram edildi.
Açıklama şöyle: Törende konuşan Bakan Pakdemirli, öncelikle Barış Pınarı Harekâtı kapsamında ABD ile varılan müzakereye değindi. Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve kahraman ordumuzun üstün başarıları sayesinde önemli bir mesafe kaydettik diyen Pakdemirli; ''10 gün önce sınır ötesinde başlattığımız harekât, ordumuzun azim ve kabiliyeti sayesinde önemli bir diplomasi başarısını beraberinde getirmiştir! Evet, dün; Amerika ile anlaşmaya vardık ve istediğimizi aldık! Harekât durmadı, yalnızca ara verildi! Bu meyanda biz, 120 saat içerisinde şartların sağlanmasını umuyor ve bekliyoruz! Bu sayede halkımızın güçlü iradesi kazandı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği kazandı, kahraman Mehmetçiğin cesareti kazandı, Türkiye Kazandı'' dedi. Kadınların her alanda olduğu gibi, tarımdaki yerinin de oldukça önemli olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli, ''Kadınlar olmasa, biz kendimize, "tarım ülkesiyiz" diyebilir miydik acaba? Yahut kadınlar üretmese, şehirli aç kalmaz mıydı mesela? Veya "bir et nasıl aş olur", "bir ot nasıl keş olur" düşünebilir miydik acaba? Evet, işte biz bugün tarım diyorsak, hayvancılık diyorsak, gıda diyorsak; bunların kadın elinden çıktığını da biliyoruz demektir! Kadınlarımız, "tarladan sofraya, çiftlikten çatala" kadar, tarımsal üretimin her aşamasında, çok önemli işlevler yüklenmektedir! Yani "toprak ana"nın bereketi, "analarımızın" eliyle katmerlenmekte, bereketine bereket katmaktadır!' diye konuştu.
Kadınlara bu kapsamda, girişimcilik ve istihdam konusunda pozitif ayrımcılık yapıldığını belirtti Bakan Pakdemirli. ''Bir kere en başta; Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına başvuran kadın girişimciler için değerlendirme kriter puanlamasında pozitif ayrımcılık yapıyoruz! İkinci olarak, Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Programında kadın istihdamı konusunda pozitif ayrımcılık yaptık ve başvuran kardeşlerimize ek puan verdik ve bu programı tamamladık'' dedi. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törenin ardından standımızı Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli nin değerli eşi Ahu Pakdemirli Hanımefendi başta olmak üzere Personel Genel Müdürü İrfan İçöz, Tigem Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece, Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Şükrü Kamber ve pek çok bürokrat ve davetli ziyaret etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2019, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER