TAŞERON VE MEVSİMLİK İŞÇİLERE MÜJDE

TAŞERON VE MEVSİMLİK İŞÇİLERE MÜJDE

TAŞERON VE MEVSİMLİK İŞÇİLERE MÜJDE

Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ak Parti grup toplantısında kamuda çalışan 900 bin taşeron işçiyi ve aileleri ile birlikte milyonlarca insanı ilgilendiren müjdeli haberin verildiğini söyledi.
Özbakır, grup toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat açıkladığı gibi; Kamudaki 450 bin taşeron işçi ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin işçinin de, çalıştıkları yerdeki iktisadi teşebbüslerinde istihdam edileceği bilgisini verdi.
Ülke çapında bu müjdeyi bekleyen taşeron işçilerimiz sonunda sözleşmelerinin bitmesi veya işten çıkarılma gibi bir kaygısı olmadan geleceklerine güvenle bakabileceklerini ifade eden Özbakır, “Ak Parti Hükümeti olarak vatandaşlarımızın önemli bir beklentisini daha yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hükümet olarak verilen sözlerin ve daha fazlasını her geçen gün somut adımlarla ortaya koymaya devam edeceğiz.
Bunun yanı sıra, 23 bin mevsimlik işçinin de yine Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandığı üzere, 6 ay olan çalışma süreleri de 10 aya kadar çıkartılabilme imkanı vardır. 4C statüsündeki çalışanlarımız ise 4B kadrosuna alınacaktır.
Kamudaki taşeronlar ve komisyonlar ortadan kaldırılarak, belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam edecektir.
Halkımız için peş peşe hayata geçirdiğimiz projelere her gün yenilerinin ekleneceğinin bilinmesinin yanı sıra, vatandaşın refahı için gereken neyse yapılacağından da kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER