Taşkına Aydoğan müdahalesi

Taşkına Aydoğan müdahalesi

Taşkına Aydoğan müdahalesi

Nebioğlu’nda meydanda gelen su baskınına belediye ekiplerince müdahale edildi. Yağıların artması ile birlikte hali hazırda düz bir araziye sahip olan Nebioğlu Bölgesi’nde Başkan Ertan Aydoğan ekibi ile olay yerine yetişirken çalışmaları kişisel sosyal medya hesabından paylaştı. Çok sayıda derenin bulunduğu bölgede şiddetli yağışlar taşkın riskini arttırıyor.

Başkan Aydoğan yaptığı açıklamada; “Nebioğlu 1-2-3-4-5 nolu derelerimizin 2017 yılında DSİ İl müdürlüğü tarafından ihalesi yapılmış olup 2018 yılında bitirilmesi hedeflenmekte idi. 2017 yılında 1-3-5 nolu derelerde gerekli çalışmalar tamamlandı. Ancak 4 nolu dere 60 lık büz ile deşarj edildiğinden dolayı 5 nolu dereden gelen suları taşıyamadığından taşkın sular arka taraftan doğru şehir merkezimizde bulunan Yahya CİN Hüsnü KALAY Recep DEMİRKURT ve Tarım Kredi Kooperatifinde bulunan un kepek yem gübre, inşaat malzemeleri ,elektrik malzemeleri maddi hasara uğramıştır. Konu ile ilgili İlçe Kaymakamımız Sayın Serkan KEÇELİ, Özel İdare ve İl Afet Müdürlüğünün ekiplerini göndererek felaketle ilgili yerinde incelemelerde bulunarak tutanaklar tutulmuştur.Ayrıca Nebioğlu 1-2-3-4-5 nolu derelerin deşarj notası olan Ellibaş Deresi de taşmış dere güzergahında bulunan araziler su altında kalmıştır. Ellibaş deresi güzergahında bulunan Tavuk Çiftlikleri ve bu güzergahta bulunan Mesken sahipleri belediyemizce uyarılarak gece saatlerinde aşırı yağmur yağdığı takdirde boşaltılması önerilmiştir.
Konu ile ilgili olarak DSİ İl Müdürümüz sayın Muharrem ATALAR’a Nebioğlu 1-2-3-4-5 nolu dereler ve bu derelerin deşarj olduğu ana dere (Ellibaş Deresi) ile ilgili su taşkınlarının video ve fotoğrafları gönderilmiştir. DSİ il müdürümüz Sayın Muharrem ATALAR Nebioğlu ve mevcut derelerin durumunu iyi bildiğinden dolayı DSİ Bölge Müdürlüğüne anında fotoğraf ve videolarımızı göndererek ek ödenek çıkartılması hususunda taleplerimizi iletmiştir.09 Mart Cuma günü Nebioğlu na gelerek bu güzergah üzerinde gerekli çalışmaları yaparak bölge müdürlüğü ile paylaşılması beklenmektedir. Böylesine bir afette bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Kaymakamımız Serkan KEÇELİ ye, Afet İşleri İl Müdürlüğüne Özel İdare Genel Sekreterliğine DSİ il Müdürlüğüne halkım ve şahsım adına teşekkür eder, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını temenni ederim.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER