Tekin, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı

Tekin, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı

Tekin, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Camiler ve Din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak amacıyla, 1-7 Ekim 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Tekin, mesajında; “1-7 Ekim tarihleri 1986 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülüğünde Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Camilerimiz, ibadet ettiğimiz, manevi huzura kavuştuğumuz, birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma gibi duyguları en yoğun şekilde yaşadığımız kutsal mabetlerimizdir. Görevde olduğumuz süre içinde insan merkezli hizmetleri sürdürmeye büyük özen gösterdik. Vatandaşların ortak kullanım alanlarından ibadethanelerin bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmalarına büyük önem verdik. Bu kapsamda 5,5 yılda ilçe merkezi başta olmak üzere mahallerdeki camilerin altyapı ve çevre düzenlemelerini yaparak vatandaşların daha rahat ibadet yapmalarını sağladık. Merkez Cami şadırvanının baştan aşağıya yeniledik. Karşıya ve Sahil Park alanına mescit inşa ederek ibadette açtık. Camiler sadece namaz kılınan yerler değildir. Cami toplanma yeridir. Allah’ın evidir. Camiler birlik ve beraberliğin pekiştirildiği yerlerdir. Alaplı Belediyesi olarak bu anlayışla camilerimizi ve çevrelerini güzelleştirdik. Güzelleştirmeye de devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutluyor, cami yapan, yaptıran, yapımında emeği bulunan hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, din görevlilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2019, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER