TERSANELERİN İMAR PROBLEMLERİ ÇÖZÜLDÜ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bugüne kadar imar problemleri nedeniyle tapularını alamayan tersanelerin bu sorunlarının çözüldüğü ve iki tersanenin şimdiden tapusunu aldığı müjdesini verdi. Posbıyık, Vali, kaymakam, siyasi parti temsilcileriyle hep beraber çalışarak tersanelerin bu sorunlarını çözdüklerini söyledi. Böylece tersanelerin, kredi kullanabilmeleri ve yeni bağlantılar kurmaları kolaylaşacak.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Aralık ayı Meclis Toplantısı sırasında gündem dışı yaptığı konuşmada, tersanelerle ilgili müjde verdi. Tersanelerin gelişmesinin önünde engel oluşturan imar problemlerinin çözüldüğünü söyleyen Posbıyık, 2 tersanenin şimdiden tapu aldığını açıkladı.

Başkan Posbıyık konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Tersanelerimiz için büyük çalışmalarımız var, sessiz, sakin ve derinden... Herkesin emeği var. Sayın Valimizin, Sayın Kaymakamımızın, Fatih Çakır kardeşimizin, diğer partilerin, herkesin emeği var. Bizim de emeğimiz var. Belediye ekiplerimiz orada çalıştı; 2 tersane tapusunu aldı.

TERSANELER YENİ İSTİHDAM ALANI YARATACAK

Tersanelerde en büyük sorun neydi? Bulundukları yerde tapu olmadığı, bir takım imar problemleri yaşandığı için yerlerini teminat gösteremiyorlar, kredi çekemiyorlar; Onun için de gemi yapımında anlaşmalar yapamıyorlardı. Yapılan çalışmalar ardından 2 tersane tapusunu aldı. Diğerlerinin de eksiklikleri var, tamamlatmaya çalışıyoruz. Problemi tamamen ortadan kaldırdık, artık tapu alamayanlar kendi eksikleri olduğu için alamıyorlar. Onlar da eksiklerini tamamlayınca tapularını alacaklar. Biz, devlet, hükümet işbirliği yaptık, bütün tersanelerin önü açıldı. Hatta hemen sonuç verdi; duyduğuma göre bir tanesi Nijerya ile 10 seneliğine anlaşma yapmak üzere. Bu anlaşma sağlanırsa burada biraz daha işçi çalışmaya başlayacak. "

Gündem

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2019, 22:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER