Tesisi Satamadılar!

İl Genel Meclisi Ocak ayı 3. birleşimi yapıldı.

Tesisi Satamadılar!

 

İl Genel Meclisi Ocak ayı 3. birleşimi yapıldı. Ocak ayı meclis toplantısının 3. oturumu il Genel Meclisi toplantı salonunda meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.
Gündem maddesinde yer alan, Mülkiyeti il Özel idaresi’ne ait, Kilimli ilçesi Türkali köyü hudutları dahilinde tapunun 27 pafta 2106 parselde kayıtlı 1300 metre² 27 pafta 2731 parsel de kayıtlı 3617 Metre kare olmak üzere toplam 5275 metre² arsa üzerinde bulunan toplam 1506 metre² alanlı 22 bütçeli otel ve gazino tesislerinin satışı düşünüldüğünde söz konusu taşınmazın 2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümlerine göre satışının 5302 sayılı il Özel idaresi kanununun 7/c ile 10/f maddeleri görüşüldü.
CHP Grup Başkan Vekili Fikret Zaman, gündem maddesinde yer alan tesislerin turizm tesisi olduğunu belirterek; “Biz bir şirket kurduk ve bu şirket bünyesinde turizm de yaralıyor. Eruh tesislerinin de turizm tesisi olduğu için CHP grubu olarak ret cevabı veriyoruz.
CHP İl Genel Meclisi üyesi Cihat Öztürk’de konuya ilişkin söz alarak şunları söyledi; “Biz bu vatani akçe ile almadık, kanımız ile şehit vererek aldık. Biz bu yeri satacak kadar büyük siyasi erk değiliz. Halkın malını halka soralım. Halka gidelim referandum ile soralım. Ya da satmayalım belediyeyi devir olacaksa olsun. Bu işin bir de öteki tarafı var. Ahirette hesap veremeyiz.”

Ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi’de, Satışlar konusunda muhalefetteki arkadaşlarla hemfikirdik. Ancak bu tesislerin satışlarını biraz bekletmeliyiz. Çünkü bu tesisi ilgilendiren bir Filyos projesi vardır. 1 veya 2 yıl beklersek, 1 trilyon değil 5 veya 6 trilyona satabiliriz.

Daha sonra söze giren Ak Parti Ereğli il Genel Meclisi üyesi, Saadettin Arslan’da; “Biz bu yerleri görmedik. Bu yerleri görmeden satışa çıkarılmasına oy veriyoruz. Satılacak olan bu yerler bizleri daha önceden listeler halinde gelirse, biz de bu arazileri görebiliriz.” dedi.

Ardından Meclis Başkanı Karaveli konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Zonguldak ili turizm açısından çok geride kalmıştır. Biz bu satışları ile özel teşebbüsün önünü açarsak turizm açısından daha iyi olur. Devlet eli ile turizm yapılamayacağını Bakacakkadı da gördük. Bakacakkadı bizleri çok kötü örnek olmuştur” şeklinde konuştu.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Çaycuma ilçesi emirşah köyü içme suyu işi işi ile özel darısı 2018 yılı yatırım programlarında yer almaktadır. İdarimizi Çaycuma ilçesi imiş yap köyünde HJE, Etüt çalışmaları ile izin işlemlerinin yapılarak, Gümüşhane köyümüzün içme suyu sorununun gidebilmesi için idaremiz 2018 yılı ilk yatırım programına alınması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesinde yer alan 5302 sayılı il Özel idaresi kanununun 17. maddesi gereğince, denetim komisyonunca görev alacak Üyelerin kanunen belirlenen oranlar gözünde bulundurularak görüşüldü.
İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi, başkanlık divanına denetim komisyonu için önerdiği isimleri sundu. Yapılan oylama ile Rahmi Albus 28, İsmet Açıkgöz 29, Siyami Akçağlan 29, Cihat Öztürk 26, Cemil Usluer 28 oy alarak denetim komisyonu oluşturuldu.
Gündemi son maddesinde yer alan 3294 sayılı Sosyal yardımlaşma bir dayanışma teşvik kanunu yedinci ve 5263 sayılı Sosyal yardımlaşma ve dayanışma Genel müdürlüğü teşkilat ve görevleri hakkında kanunun 19. maddesi uyarınca il ve ilçe Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı mütevelli Eğitimde 2017 yılı faaliyet döneminde görev yapmak üzere ikişer hayırsever vatandaşın seçilmesi ile ilgili içişleri Komisyonu’nun hazırlamış olduğu bir sayılı rapor görüşüldü.
Ardından her ilçe için bir hayırsever seçildi.
Hayırseverler şu isimlerden oluştu.
Merkez ilçe için, Lütfü Çavuş ve Nizamettin Uçar.
Kilimli ilçesi için; Metin Naz ve Yılmaz Bayraktar.
Kozlu ilçesi için, Erol Karaarslan, Cemal Sevinç.
Alaplı ilçesi için, Burhan Özdemir ve Sacit Korkmaz.
Çaycuma ilçesi için, Naim Eren ve Adem Torlak.
Devrek ilçesi için, Siya Özkoz ve Sabri Başbakıcı.
Ereğli ilçesi için, Necmi Kuru ve Recep Akdeniz.
Gökçebey ilçesi için, Fatma Bayraktar ve Ersin Adabaş adlı hayırseverler seçilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER