TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELİYOR

TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELİYOR

TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELİYOR

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Ağustos ayında yaptığı tatilin ardından, Eylül toplantılarının ilk birleşimi Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilirken toplantıda gündem gereği  Aksa Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin Genel Kurul Toplantıları’nda Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni temsil etmek üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi kabul edildi. 
Gündem maddeleri arasında yer alan ilçede faaliyet gösteren ticari taksi duraklarına ek şube yerleri belirlenmesi konusu da Hukuk işleri Komisyonu’na havale edilirken SS 92 Nolu Çilek Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin talebi üzerine şehir içi toplu taşıma ücretlerinde değişiklik yapılması isteği de ele alındı. Madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  
Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda komisyona havale edilen madde mecliste kabul edilirse, Karadeniz Ereğli’de toplu taşıma hizmetlerine zam yapılacak. 
Karadeniz Ereğli  sınırları içerisinde faaliyet gösteren Özel Halk Otobüslerine ilave yapılması da meclis gündeminde ele alındı.  Hizmete girdiğinde 80 plakayla başlayan Kooperatif, daha sonraki ilavelerle 115 M plakalı otobüsle hizmet veriyordu. Gündem maddesinin havale edildiği Hukuk İşleri Komisyonu ve meclisten geçmesi halinde, halk otobüslerine 20 yeni plaka daha eklenecek. S plakalı öğrenci servis araçlarına ilave yapılmasına ilişkin gündem maddesi de Hukuk işleri Komisyonu’na havale edildi. Komisyona havale edilen teklifle, ilçede özel okulların sayısının artması, tekli eğitime geçilmesi, öğrenci sayısının hızlı artışı gibi nedenlerle yetersiz kalan S Plakalı 120 servis aracına, 30 araç daha ilave edilecek. 
Toplantıda gündem gereği, Ereğli Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin gündem maddesi de Hukuk işleri Komisyonu’na havale edildi. Ayrıca, ilçeye bağlı  Köseler Mahallesi 1159 ada 8 parselde bulunan mülkiyeti Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne ait iki katlı taşınmazın Köseler Mahallesi Kalkındırma Derneğine tahsisine ilişkin gündem maddesi de Hukuk işleri Komisyonu’na havale edildi. 
Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü  İtfaiye Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet çok amaçlı 4x4 İtfaiye öncü aracı alınmasının görüşülmesi konusu da hukuk işleri komisyonuna havale edildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2019, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER