TOSUN; "RİSK VARSA BİZ YOKUZ"

TOSUN; "RİSK VARSA BİZ YOKUZ"

Zonguldak’ta köy ve il merkezindeki öğrenci sayısı az olan ilkokul ve ortaokul öğrencileri bugün itibari ile okullarına kavuştu.

Zonguldak’ta 279 okulda 14.350 öğrenci yüz yüze eğitime başladı.  İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun Tasmacı köy okulunda ikinci dönem eğitime start verdi.

Yüz yüze eğitimi ve öğrencileri çok özlediğini söyleyen Tosun; “ Bugün başlayan yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Şubat 2021 tarihinde yüz yüze eğitime geçmeyi planlıyorduk ama kar yağışı nedeniyle bir hafta gecikmeli de olsa okulların açılmasına seviniyoruz.

İlimizde 279 okulumuzda 14.354 öğrenci ile eğitime başlamış bulunmaktayız.

Bizlerde bu sabah Tasmacı köyünde okulun açılışına giderek öğrencilerimizi ziyaret ettik ve mutluluklarına şahit ettik. Öğrencilerimiz okullarını çok özlemişler. Şu anda köyde kar olmasına rağmen tüm Öğrencilerimizin okulda olduğunu gördük. 

Bizlerde eğitim camiası olarak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz en iyi eğitimin verilmesi için gayret gösteriyoruz.

Bu süreçte yine uzaktan eğitime ara vermeden devamını sağlayacağız. 1 Mart’tan itibaren değişik kademelerde okulumuzun açılmasını planlıyoruz.

İl Hıfzıssıhha kurulumuzun kararlarına göre hareket edeceğiz. Önce sağlık ve hijyen diyoruz. Risk varsa biz yokuz. Şu an en önem verdiğimiz konu çocuklarımızın yüz yüze eğitime kavuşmuş olmasıdır.

Onun için velilerimiz ve vatandaşlarımızdan hijyen kurallarına uymalarını ve rehavete kapılmamalarını talep ediyoruz.

Buradan tüm öğretmenlerimizin gayretli başarıları için tekrar teşekkür ediyorum.

Yoğun bir tempoda öğrencilerimize eğitim veriyorlar, uzaktan eğitim de erişim olarak, il olarak iyi bir konumdayız.

Hayır severlerimizin ve devletimizin bağışladığı tabletlerle eğitimde başarı sağladık.

 Bu süreci daha iyi yönetmeye çalışacağız. Ben destek olan tüm velilerimize, öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2021, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER