Tosun, “Şanlı Tarihimizin dönüm noktasıdır”

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 26 Ağustos’u kutladı “Şanlı Tarihimizin dönüm noktasıdır”

Tosun,  “Şanlı Tarihimizin dönüm noktasıdır”

Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 88. yıl dönümü ile, Malazgirt Zaferinin 948. yılını kutlayan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 26 Ağustos’un Türk tarihi için önemli bir tarih olduğunu söyledi.
Kurtuluş savaşını taçlandıran ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun, bağımsızlığın ve zaferin habercisi olan Büyük Taarruzun 97. Yılını da kutlayan Zeki Tosun, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitleri bir kez daha yad etti.
ATATÜRK ZONGULDAK’I ONURLANDIRDI
AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 88 yıl önce 26 Ağustos 1931 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ertuğrul yatı ile Zonguldak’a gelerek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunduğu belirterek şunları söyledi.
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk bundan tam 88 yıl önce Zonguldak’a gelerek ilimizi onurlandırmış ve Zonguldak’ın önemine değinmiştir.
Atatürk’ün ilimize gelişinin 88. yılı nedeniyle Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Tüm Şehitlerimizi, ilimizin kalkınmasında emeği geçenleri ve maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ve minnetle eğiliyorum.”
ANADOLUYU TÜRKLERE AÇAN ZAFERDİR MALAZGİRT
26 Ağustos 1071 tarihinde Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın 300 bin kişilik Diogen komitasındaki Bizans ordusunu Malazgirt ovasında yenmesi ile elde ettiği Malazgirt Zaferi, Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasına, Cihan İmparatorlu olan ve 3 kıtaya hüküm süren büyük Osmanlı imparatorluğunun temellerinin atılmasına neden olduğunu dile getiren Zeki Tosun, Malazgirt Zaferinin 948. Yılını kutladı.
26 Ağustos 1071 tarihinin öneminin büyük olduğunu belirten Zeki Tosun, “Türklerin Anadolu’yu fethederek yerleşmeye başladığı tarihtir 1071.
Türk ordusunun kendisinden sayıca çok üstün olan Bizans ordusuna karşı kazandığı ilk meydan muharebesidir 1071.
Cihan imparatorluğu olan Osmanlı Devletinin Anadolu’da şahlanıp 3 kıtada hüküm sürmesinin başlangıcıdır 1071.
İslam Dininin önce Anadolu’da, ardından tüm balkanlar ve Avrupa da yayılmasının başlangıcıdır 1071.
Hıristiyan Bizans yurdu olan Anadolu’nun Müslüman Türk devletinin ve Türk halkının yurdu olmasıdır 1071.
Bu nedenledir ki bizler 26 Ağustos 1071 tarihi bizlerin için, Türk halkı için tıpkı Kurtuluş savaşı gibi, tıpkı Çanakkale zaferi gibi tarihimize altın harflerle yazılmış ve hafızalarımızdan, benliğimizden silinmesi imkansız olan bir tarih olarak görüyor ve Malazgirt Zaferimizin 946 yılını bir kez daha kutluyor, tüm şehitlerimizi, Başta Alparslan olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi  rahmetle yad ediyorum.” Diye konuştu.
26 Ağustos tarihinin şanlı tarihimizin dönüm noktası olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 26 Ağustos 1071 tarihinde Anadolu’nun Türklere açıldığı gibi, 26 Ağustos 1922 tarihinde de Ülkemizin düşman işgalinden kurtarılmasının, yeniden bağımsızlığın kazanılmasının ve Cumhuriyetin ilanının tarihi olduğunu dile getirerek, “26 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Önderliğinde Dumlupınar’dan başlatılan Büyük taarruz, 30 Ağustos 1922 tarihinde düşmanın İzmir’den denize dökülmesi ile son bulmuş ve Düşman işgaline son verilmiştir. Bu nedenle Büyük taarruzun 97. Yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor saygı ve minnetimi sunuyorum” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2019, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER