Tosun'dan eğitimde sevindiren haber

Tosun'dan eğitimde sevindiren haber

Tosun'dan eğitimde sevindiren haber

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Milli Eğitim alanında Zonguldak’ta son üç yılda büyük yatırımlar yaparak ikili öğretim gören okul sayısını 48 den 8’e düşürdüklerini, 2018 yılı sonunda da ikili eğitime tamamen son vereceklerini söyledi.

Zonguldak’ta 3 yılda 69 okulun doğalgaz dönüşümünü tamamladıklarını, 19 okulun doğalgaz dönüşümünün de devam ettiğini belirten İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak genelinde okulların derslik ihtiyacını giderme konusunda önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

2018 yılı sonuna kadar doğalgaz dönüşümünün tamamlanması ile birlikte okulların yakıt sorununun ortadan kaldırılacağını da belirten Zeki Tosun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Göreve geldiğimiz yılda ilimizde 48 adet okulumuzda ikili öğretim sürdürülürken, bugün 8 okulumuzda ikili öğretim yapılmakta. 2019 yılında bu sekiz okulumuzun da dönüşümü tamamlanarak ilimizde ikili eğitime tamamın son verilmiş olacaktır.

Ayrıca, İlimizin Doğal gaz kullanımına geçmesi ile birlikte toplam 62 okulumuzun Doğal gaz dönüşümü tamamlanmış, 19 okulumuzun doğal gaz dönüşü sürdürülmekte olup, yıl sonuna kadar tamamlanmış olacaktır.

Böylelikle okullarımızda her yıl yaşanan yakıt sıkıntısı ortadan kaldırılmış, çocuklarımızın daha sıcak ve sağlıklı ortamlarda eğitim-öğretim görmesi sağlanmış olacaktır.

İlimiz merkezinde 24 derslikli Ahmet Erdoğan okulu, Kilimli 8 derslikli Ziya Gökalp İlkokulu, Kozlu 24 derslikli İmam Hatip Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ek binası, Esenköy 16 derslikli okul, Çaycuma Perşembe ana okulu, Nebioğlu Tarım Lisesi, 24 derslikli İmam Hatip Orta Okulu, Devrek Karşıyaka 16 derslikli orta okulu, Alaplı 16 derslikli okul, ana okulu, Çatak orta okulu, 8 derslikli okul, Kasımlı 8 derslikli okul, Ereğli 8 derslikli Kurtlar İlk okulu, 8 derslikli Kızılca İlk Okulu, 8 derslikli Kızılcapınar İlk Okulu, 24 derslikli İlkokul, Fen Lisesi salon, kafeterya, pansiyon ve lojman inşaatı, Danişmentli ilkokulu, Yazıcılar ilkokulu, 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu 32 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi inşaatları tamamlanarak eğitim ve öğretime açılmış bulunmakta.

Ayrıca, Merkez Tepebaşında 16 derslikli Sağlık Meslek Lisesi, 16 derslikli Fener Orta okulu, Kızılay’ın yapacağı ana okulu, 24 Derslikli Gazi Okulu Kız İmam Hatip Lisesi Pansiyonu, Kilimli’de 200 öğrenci kapasitesi Spor Lisesi ve pansiyonu, 16 derslikli İmam Hatip Lisesi, Kozlu’ da 24 derslikli Kocatepe İlk okulu, Çaycuma’da 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi ve 2 adet atölyesi, Gökçebey’de 16 derslikli orta okul, Devrek’te İmam Hatip Orta okulu ve Lise, Sosyal Bilimler Lisesi, spor salonu ve konferans salonu, Alaplı’da FETÖ’den devralınan okulun onarımı, 16 derslikli orta okul, 8 derslikli Aşağıdağ orta okulu ve İmam Hatip Lisesi ve pansiyonu, Ereğli’de Mesleki Eğitim merkezi, Anaokulu, 24 derslikli Nurdan Oğuz Orta Okulu, Merih-Şule orta okulu, Anadolu lisesi, Turizm ve Otelcilik lisesi inşaatlarında devam edenler ve ihale aşamasında olanlar bulunmakta.

İlimizde 24 okulun deprem güçlendirme ihalesi yapıldı. 4 okulumuzun yıkılmasına karar verdi. 4 okulumuzun güçlendirmesi bitti, 1 okulumuzda çalışma devam etmekte. Diğer okullarımızda inceleme sürdürülmekte.

Milli Eğitimdeki bu yatırımlar hiç şüphe yok ki Milletvekillerimizin girişimleri, bizlerin ortak çalışması ve valiliğimizin gayretleri ile Bakanlığımızın ödeneklerinin yanı sıra ilimizdeki hayır sever vatandaşlarımızın katkıları gerçekleşmiştir.

Bu vesile ile Eğitim camiasına yaptıkları katkılar nedeniyle Hayır Sever vatandaşlarımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyor, ahire intikal etmiş olanlara Allah’tan rahmet, yaşayanlara, sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2017, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER