Tren Garı'nda Nostaljik Görüntüler

Tren Garı'nda Nostaljik Görüntüler

Tren Garı'nda Nostaljik Görüntüler

ZONGULDAK - Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından yürütülen Ulaştırma Operasyonel Programı (UOP) bünyesinde gerçekleştirilen projelerin fotoğraflarından oluşan sergi, Zonguldak Tren Garında ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, 700 milyon avronun üzerinde yatırım yapılan 415 kilometrelik Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattının Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi; Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattının 56 kilometrelik Köseköy-Gebze Kesiminin Rehabilitasyonu ve Yeniden İnşası Projesi, 378 kilometrelik Samsun-Kalın (Sivas) Demiryolu Hattının Modernizasyonu Projesine ilişkin doğa, insan ve teknoloji odaklı 44 sanatsal fotoğraf yer alıyor.

Sergi, 22 Temmuza kadar ziyaret edilebilecek.

Daha önce Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında açılan sergi, Zonguldakın ardından 27-29 Temmuzda Karabükte, 24-26 Ağustosta ise Samsunda ziyaretçilerle buluşacak.

UOPnin, Türkiyenin Avrupa Birliğine tam üyelik için geçiş sürecinde, ülkedeki ulaşımın çok yönlü hale gelmesi, ulaştırma alanında daha dengeli, güvenli, verimli ve rasyonel bir taşımacılığın hayata geçmesi için önemli bir işlev üstlendiği belirtildi.

haber

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER