TTK ‘YA 53 HÜKÜMLÜ ALINIYOR 

TTK ya 53 Eski Hükümlü alınacak

TTK ‘YA 53 HÜKÜMLÜ ALINIYOR 

Zonguldak Çalışma ve İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu Türkiye taşkömürü kurumuna eski hükümlü alınacağını söyledi.
4 Şubat 2020 Salı günü saat 10. 00da Türkiye taşkömürü Kurumu iş sağlığı güvenliği eğitim Daire Başkanlığı noter kurası çekilecegini ve kurumda 20 Ocak 2020 tarihinden itibaren başvuruların alınmaya başlayacağını belirten Gönül Demirsu düzenlediği basın toplantısında şunları ifade etti. Bilindiği gibi 4857 sayılı İş Kanununun 30.maddesine göre kamu işyerlerinde çalışan işçi sayısının yüzde 2 oranında eski hükümlü işçi çalıştırma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürlüğünün çalışan sayısı dikkate alındığında 52  eski hükümlü işçi kontenjan açığının ortaya çıktığı tespit edilmiştir .
Bu açığa istinaden  TTK Genel Müdürlüğü 20.Ocak.2020 tarihinde müracaatları başlayacak şekilde  53 kişi için  İl Müdürlüğümüze talep başvurusu yapmıştır. İlanlarda genel şartlar arasında ilan tarihi itibariyle 45 yaşından gün almamış şartı bulunmaktadır. Alınacak işçiler yerüstü işyerlerinde 4857 sayılı iş kanununa tabi daimi işçi statüsünde çalıştırılacaktır. Mesleklere göre dağılım ise şu şekildedir. Şoförlük sanatında 23 kişi, Meydan ve çevre işçiliği sanatında 13 kişi , Demiryolu işçiliği sanatında 7 kişi, Lavvar işçiliği sanatında 6 kişi  Aşçılık sanatında 4 kişi olarak belirlenmiştir. Başvurular, kişilerin  adrese dayalı kayıt sisteminde yer alan ikamet adreslerine göre alınacak olup, Zonguldak ili ikamet şartı bulunmaktadır. İlan başladıktan sonra yapılan değişiklikler sistem tarafından kabul edilmeyecektir.
Taleplerin mesleki belge v.b detayları ilanda ayrıca  duyurulacak olup, başvurular il Müdürlüğü ve Kdz.Ereğli hizmet merkezine şahsen, hizmet noktaları, Alo 170 ve internetten alınacaktır.
İşe alınacaklar noter kurası ile belirlenecek olup, açık işçi sayısı kadar asil ve işyerince uygun görülecek kadar yedek çekilişi yapılacaktır.
Kura sonucu belirlenen adaylar direkt atama ile işe alınacak olup, sözlü veya yazılı mülakat yapılmayacaktır.
Noter kurası 04.02.2020 Salı günü saat 10.00 da TTK.İEş Saüğlığıı Eğitim Daire Başkanlığında yapılacaktır.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER