TTK'ya alımlarda yaş sınırı yükseliyor!

TTK'ya alımlarda yaş sınırı yükseliyor!

TTK'ya alımlarda yaş sınırı yükseliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Haziran ayında yapılan genel seçimler öncesinde Zonguldak’ta yaptığı miting de TTK’ya 2018 yılında bin, 2019 yılında 500 toplamda bin 500 işçi alınacağını müjdelemesinin ardından çalışmalar devam ediyor.
KPSS şartı ile Türkiye genelinden alımın yapılmaması için AK parti Zonguldak Milletvekilleri ve GMİS yönetimi büyük uğraşlar vermesinin ardından, istekleri yerine getirilmişti. Resmi Gazete’de geçtiğimiz günlerde alımların yapılacağı şartlarının yayınlanmasının ardından alımların ne zaman yapılacağının yanı sıra yaş sınırının ne olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.
Son olarak geçtiğimiz günlerde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile bir araya gelen AK Parti Zonguldak Milletvekillerinin yanı sıra GMİS Genel başkanı Ahmet Demirci, son gelişmeler hakkında konuşma fırsatı da bulundular.


Öte yandan ziyarette yaşananları ve yaş sınırı hakkında bilgiler veren AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar: “Nezaket ziyaretinde bulunduk, sayın Atalay’ın işçi alınması çabalarını yakından biliyoruz. İşçi alamı ile ilgili süreci konuştuk. Tek seferde TTK’ya işçi alınmasını istiyoruz. Zonguldak-Bartın-Karabük’ten alımlar yapılacak, bunu istedik ve kabul edildi. Ancak alınacak işçilerimizin yaş konusunda bir anlaşmaya varılmadı. İdare 30 yaş sınırı istiyor, biz de milletvekilleri olarak yaş sınırı yükseltilebilir mi diyoruz” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hamdi
Hamdi - 5 yıl Önce

Hamdi valla dışardan gören milletvekili demez adam daha meclis bu önerge verip konusamad

insaallah
insaallah - 5 yıl Önce

insaAllah 30 yasin uzeri olur umidimiz bu cunku cocugumuzun rizki burasidir insaAllah umidiyle heveslendik yas 35 denildiginde fakat yas siniri dusunce uzulduk ama yinede umitliyiz belki yas siniri 35e cikar

eregli
eregli - 5 yıl Önce

vAllahi hiç bir işsiz arkadaşım girerim diye heveslenmesin şahsen ben girecegim diye hiç umudum yok torpil olacagı için

Rumuz 35 yaş
Rumuz 35 yaş - 5 yıl Önce

Yaş sınırı 35 olsun herkez şansını deneyen sayısı artsın diyeceğim bu 30 35 yas arası cok fark yokk yükseltin yaş sınırını 34 35

SIRADAKİ HABER