Turanlı: 'Siyasi bilgimin farkındayım'

Turanlı: 'Siyasi bilgimin farkındayım'

Turanlı: 'Siyasi bilgimin farkındayım'

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle bayan muhabirlerle kahvaltıda buluştu,  merak edilen soruları da yanıt verdi.

Gerçekleştirilen programa 4. Sınıf Emniyet Müdürü Gülsüm Uğur, Komiser Yardımcıları Elif Büşra Aslan, Emel Uzala ve Sebahat Kocacık’ta katıldı.

Çalışmalar ve eleştirilerin yanı sıra siyaset ile ilgili de düşüncelerini açıklayan Emniyet Müdürü Turanlı: “Nerede boşluk varsa, müdahale edilmesi gereken yer varsa, görevimdi, değildi anlamında bakmadan her şeye müdahale ettim. Haddimi aşmadan ediyorum da. Kimseyi kırmadan, kimsenin önüne geçmeden, kimsenin rolünü çalmadan. 43 yaşında emekli olup siyasete atılacaktım. Ondan sonra siyasete atılacaktım. Ama 20'li yaşlardaki düşünce, 40’lı yaşlara geldiğinizde hayat, işler güçlerden dolayı gerek olmadığını gösteriyor. Ben bu şehrin belediye başkanlığını da yaparım. Devletin bana yüklemiş olduğu bir görev var. Daha yapacak işlerimizin olduğunu düşünüyorum” dedi.

Emniyet Müdürü Turanlı, kaçak ocaklar ve alınan tedbirlerle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: “Bu şehirde çokça insan hayatını riske sokarak kaçak ocak olduğunu biliyoruz. Gördük, müdahale ettik. Şimdi epey bir toparlanma oldu.” dedi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet metin Turanlı, 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle bayan muhabirlerle kahvaltıda buluştu,  merak edilen soruları da yanıt verdi.

‘UĞUR MUMCU KAVŞAĞI, BENİM BU ŞEHRE ZORLAMA BİR HEDİYEMDİR’

Ahmet Metin Turanlı, şunları söyledi:  "Ortak paydaş halinde bu şehre katkı sağlayabileceğimiz çok şeyler var. İstedim ki enerjimle ve sinerjimle burada bir şeyler yapayım dedim. Ne yapayım, ne edeyim diye ilgililerine evirdik çevirdik, altında girdik üstünden çıktık. Olmazsa olmaz. İşte orada bildiğimiz Uğur Mumcu Kavşağı var. Bazen nereden girdim. Bazen sana mı kalmış? Niye karışıyorsun bu işlere? Gibi bir yığın eleştiri almış olmama rağmen. Halkın yolunu açmaya ve milletin hizmetini rahatlatmaya, milletin huzurunu, gelişini, geçişini kolaylaştırmaya matuf her türlü işte olduğum için bunu da vicdani bir borç olarak gördüm. “Eğer ben bunu yapabilirsem, yapmalıyım” dedim. Önceki valimizin bir üslubu vardı biliyorsunuz. Yaparsan olur, yapmazsan oma. Bunu burada gördük, yaptık oldu. Bastırılmış korkular ve değişik duygularla bu şehri yönetmeyeceğiz dedik. Ben kendi açımdan böyle baktım. Nerede boşluk varsa, müdahale edilmesi gereken yer varsa, görevimde, değildi anlamında bakmadan her şeye müdahale ettim. Haddimi aşmadan ediyorum da. Kimseyi kırmadan, kimsenin önüne geçmeden, kimsenin rolünü çalmadan. Olabileceğinin en üst seviyesinde her şeye müdahale ettim ediyorum. Bazen alışkın olmadıkları için “Siz belediye başkanı mısınız?”, “Yoksa belediye başkanı mı olacaksınız?” gibi eleştirenler de oldu. Haklı. Benim durduğum yeri, bilmeyen etmeyen insan için böyle algılanmış olabilir. Bu riski almam gerekiyordu aldım. Bugün miting düzenlesek, 50 bin kişilik alan var Uğur Mumcu Kavşağı’nda. Benim 25 kuruşluk bir faydam olduysa, manevi anlamda buna bahtiyar olurum. Oradan geçen birisi; ”Yapana, edene Allah razı olsun” derse, bu beni bahtiyar eder. Uğur Mumcu Kavşağı, benim bu şehre zorlama bir hediyemdir. Bunu siyasete müdahale etme olarak değerlendirmiş olabilirler. Eğer ben o ilgilileri, kurum ve kuruluşları bir araya getirmesem, zorlamasam orası eski haliyle duracaktı."

‘MÜDÜRLÜK GÖREVİMİN BİTECEĞİNİ BİLE DÜŞÜNMÜYORUM’

Turanlı, siyasetle ilgili soruyu şöyle yanıtladı: "Ben lisede, üniversitede okurken, işe başladığımda falan hesap kitap yapmıştım. 43 yaşında emekli olacaktım. Ondan sonra siyasete atılacaktım. Ama 20'li yaşlardaki düşünce, 40’lı yaşlara geldiğinizde hayat, işler güçlerden dolayı gerek olmadığını gösteriyor. Ben bu şehrin belediye başkanlığını da yaparım. Devletin bana yüklemiş olduğu bir görev var. Daha yapacak işlerimizin olduğunu düşünüyorum. Bu bir ihtiyaçsa burada değil Türkiye’nin her yerinde yaparım. Yeteri kadar siyasetçimiz var. Ben bunu şehrin siyasetine saygısızlık olarak görüyorum. Muharrem Ağabeye takılıyorum bazen, ‘Rakip olacağız, aday olacağız’ diye. ‘Siz adaysanız ben de adayım’ gibi takılıyorum. Belediye başkanlığının öyle olmadığını herkes biliyor. Ama belediye başkanlığı konusunda birikime sahip olduğumu biliyorum. Müdürlük görevimin biteceğini bile düşünmüyorum."

‘ÇOKÇA İNSAN HAYATINI RİSKE SOKACAK KAÇAK OCAK VARDI’

Emniyet Müdürü Turanlı, kaçak ocaklar ve alınan tedbirlerle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı; “Bir sistem var ancak onu benim açıklamam etik olmaz. Bu genel siyasetin konusu, bir de bu konularla ilgili görüşmeler var. Biz sadece verileri toplarız. Bu şehirde çokça insan hayatını riske sokacak kaçak ocak olduğunu biliyoruz. Gördük, müdahale ettik. Şimdi epey bir toparlanma oldu. İnşallah TTK’nın alacağı arkadaşlarla aynı zaman rödövans sahiplerinin de belki ihtimal dahilinde onlarda çaba gayret gösterirlerse bu işlerde biraz saha kolaylaşma olur. Süreç içerisinde bu işe müdahale edilir, çözülür çözülebilir diye düşünüyorum. Biz o anlamda vatandaşın hayatını zorlaştırmaya, mağdur etmeye, onları itip kakmaya dahi bir şeyimiz yok. Canını ve malının korumakla ilgiliyiz. Devletin bize yüklemiş olduğu bir görev var. Onu yapmakla gereğini yapmakla ilgiliyiz. Diğer büyüklerimiz de onlarla ilgi iş alanlarını arttırmakla ilgililer. TTK bu anlamda yetiştirmeye çalışıyor. İnşallah tez zamanda sonuçlanır. Birçok insan oradan ekmek sahibi olur. Belediyemize ikmal kabiliyetini biraz daha güçlendirir. Onlarda bu işlere dolaylı şekilde müdahil olurlar. Bir taraflarından tutarlar. Başka başka iş konuları oluşturulursa bu şehirde, bunun imkânları da var. Onunla ilgili de değerli büyüklerimiz çalışıyorlar. Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde buranın çok iyi olacağını biliyorum, hissediyorum. Dokunulmamış bakir bir konu olduğu için. Türkiye’nin en son modern yaklaşımlarının buraya geleceğini biliyorum. Özellikle Filyos bağlamında buraya birçok şeyin geleceğini biliyorum. Bu yatırımları bilen eden bir insan olarak çok ümitli olmanızı ümit ederek. Ümitsiz olmayın.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2019, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER