Turanlı, Zonguldak için "Aman dikkat" dedi ve sorunları sıraladı!

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı sosyal paylaşım sitesinden vatandaşlara seslendi.

Turanlı, Zonguldak için "Aman dikkat" dedi ve sorunları sıraladı!

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı sosyal paylaşım sitesinden vatandaşlara seslendi.

Zonguldak merkezde, zorunlu ihtiyaçların ve sosyo/ekonomik temasların çoğunu fiziken yetersiz olan kaldırımlarda, Gazipaşa’da, Soğuksu’da, Acılıktaki caddelerde yaşandığını söyleyen Turanlı, şöyle dedi:

"Merkez ilçemizin nüfusu ile orantıladığımızda; yollarımızda yürüyen hiçbir araç, kaldırımlarımızda hiçbir parklanma olmadığı durumda bile; bu caddeler ve çevresindeki bölgede; kamuya açık alan olarak kullanılan yerlerde kişi başına 1 m² yer düşmektedir. Bu üç caddemiz ve çevresindeki Kaldırım, yol ve meydanlar halka açık yaşam alanları açısından, Sosyal mesafeye uygub şekilde hepimizin aynı anda kullanımı için yeterli değildir. Bu nedenle merkezi bölgeyi dönüşümlü olarak kullanmaktayız. Yaşadığımız Kısıtlamalar bunun içindir.
Kısıtlama ve zorluk gibi gözüken bu anlamdaki tedbirler korona ile mücadelede “kontrolü ve dozu elimizde olan” en önemli enstrümanlardan biridir. Bu tedbirleri en kısa sürede sona erdirmek bizim de gönlümüzden geçendir. Tedbirlere uyarak bu süreyi kısaltmak hepimize görevdir.
Eğer korona illetinden tez zamanda kurtulmak istiyorsak; eğer Corona ile ulusal mücadelede örnek şehir olma iddiamız devam ediyorsa; SOSYAL MESAFE KURALINI ÇOK DAHA ÖNEMSEMELİYİZ.
Gazipaşa‘da ayaküstü sohbet etmemek, resim çekimi için duraksamamak bile sosyal mesafeyi korumamıza katkı sağlayacaktır. 

Bu nedenle @ZEM155 olarak kimlik, kontrolü vb. zorunlu konulardaki çalışmalarımızı KALDIRIMLARDAN ziyade meydan ve geniş alanları kullanmaya DİKKAT EDECEĞİZ.
Bu günlerde Trafiğe kapalı olan Gazipaşa caddesindeki araç yolunun, MADENCİ ANITI önündeki kısmen geniş alanların daha çok kullanılması, kamusal görevlerde işimizi kolaylaştıracak mücadelemizi güçlendirecektir.

Bu caddelerde çeşitli nedenlerle bekleşen vatandaşlarımızı zaman zaman ikaz etmekle uğraşırken; bizi evlerinde bekleyen, sizlerin bizlerin “büyüklerine” gitmekte, onlara olan vefa borcumuzu ödemekte bazen GEÇ KALIYORUZ. Daha yapacağımız çok iş var. Sosyal mesafeyi ÖĞRENDİK ARTIK!
Esnafımızın mal indirme ve yüklemelerini Ramazan günlerinde mümkün olan en erken saatlerde yapmaları, bu caddelerde görev yapan trafik görevlilerine güç, halkımıza hizmet veren esnafa huzur katacaktır.

AYRICA @ZEM155 olarak bugünlerde engin gönülleriyle desteğini gördüğümüz özellikle örnek tutum ve yaklaşımları dolayısıyla Fındıksuyu sakinlerine teşekkür ediyorum. İnşallah başaracağız ve yakında bir gün ALSANCAK CADDESİNDE; hep birlikte Zafer türkümüzü söyleyeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2020, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER