Turhan’ı son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı...

Turhan’ı son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı

Turhan’ı son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı...

Karadeniz Ereğli'de Erdemir Teknikerler Derneği’nin işletmeciliğini yapan ve 19 Aralık Çarşamba günü hayatını kaybeden Yüksel Turhan son yolculuğuna uğurlandı. Turhan için ilk tören yıllardır işletmeciliğini yaptığı Erdemir Erdemir Teknikerler Derneği lokali önünde düzenlendi. Hatip Sokaktaki evinin önünde helallik alındıktan sonra Hatip Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan ve halen cezaevindeki kardeşi Metin Turhan’ın da katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında defnedildi.

18 Aralık Salı günü yaşadığı rahatsızlık nedeniyle önce Ereğli’de özel bir hastaneye kaldırılan, ilk müdahaleden sonra Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilen ve yoğun bakım ünitesinde tüm müdahalelere rağmen, 19 Aralık Çarşamba günü sabah saat 06.00'da hayata gözlerini yuman Yüksel Turhan son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Turhan için ilk tören işletmeciliğini yaptığı Erdemir Teknikerler Derneği Lokali önünde yapıldı. Lokal önüne getirilen ve üzeri Trabzobsporspor bayrağıyla örtülen Turhan için düzenlenen törende okunan Kuranı Kerim’in ardından törende hazır bulunanlardan helallik alındı ve yapılan duanın ardından merhumun cenazesi helallik alınmak üzere Hatip Sokak’taki evinin önüne götürüldü.


ÇAYLI: “ÇOK EMEĞİ VARDI…”
Erdemir Teknikerler Derneği Başkanı Gürkan Çaylı, dernek lokali önünde yaptığı kısa konuşmada, “Yüksel abi çok değerli bir büyüğümüzdü. Hepimizde çok ayrı bir yeri var. Derneğimiz çok büyük bir kayıp içerisinde. Allah gani gani rahmet eylesin. 20 yıldır camiamıza, derneğimize emek veren bir büyüğümüzdü. Allah nur içinde yatırsın, tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Şahsım adına, dernek yönetimi ve Erdemir camiası adına buraya kadar geldiğiniz, üzüntümüzü paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.


KARDEŞİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Turhan’ın cenazesi evinin önünde helallik alındıktan sonra Hatip Cami önüne getirildi. İkindi namazı öncesi tabut başında bulunan kardeşleri ve yakınları taziyeleri kabul etti. Halen cezaevinde bulunan ve özel izinle güvenlik önlemleri alınarak Ereğli’ye getirilen kardeşi Metin Turhan da cenazede hazır bulundu ve cenaze namazı kılınana kadar taziyeleri kabul etti. Kardeş Turan, bir ara gözyaşlarını tutamayarak tabuta dönüp gözlerini sildi. Cenaze namazı öncesi kısa bir açıklama yapan Turhan güvenlik önlemlerine de dikkat çekerek, zamanının sınırlı olduğunu, mezarlıkta babasının mezarı başında dua ettikten sonra kısa bir süre evde kalacağını ve cezaevine döneceğini belirterek herkese teşekkür etti.
Kılınan cenaze namazı sonrası Merhum Yüksel Turhan’ın cenazesi şehir mezarlığında defnedildi.
Kalabalık bir cemaatle kaldırılan Turhan’ın cenazesine Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, merhumun ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı

İHA

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2018, 02:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER